Реконструкција пута од Купусине до Бачког Моноштора готова до пролећа

АПАТИН: Извођење радова на путу од једног од најмањих села апатинске општине, Купусине до Бачког Моноштора, насеља које је не само туристички бисер северне српске покрајине, већ и својеврсна саобраћајна вододелница овог краја, тече добрим интензитетом.
е
Фото: Општина Апатин

Изградња, односно реконструкција постојећег атарског пута представља једну од највећих инфраструктурних инвестиција у апатинској општини, пошто је у питању инвестиција од 200 милиона динара. Како оцењује председница општине Апатин Дубравка Кораћ, реконструкција постојеће атарске саобраћајнице је почела пре месец дана, а очекује се да сви радови буду готови до следећег пролећа.

- Укупна дужина овог пута који се реконструише је 5,2 километра, од чега би требало ове године да завршимо нешто више од половине, односно 2.850 метара, док би остатак морао да се заврши на пролеће идуће године – изјавила је председница апатинске општине Дубравка Кораћ, приликом обиласка радова на овој деоници - Укупан рок за завршетак радова је годину дана, с тим да ја очекујем да ће радови бити извршени и пре тог рока, пошто се у суштини ради о проширивању пута на пет и по метара – каже Кораћева, која је нагласила да, како се ради о деоници која спаја Апатин са Бачким Моноштором, највећи значај овог пута огледа се и у томе што ће завршетком радова, мештанима апатинске општине управо бити скраћена раздаљина до нове брзе саобраћајнице, која треба да буде изграђена од Сомбора до Кикинде. Новим путем, брже ће се стизати и до граничних прелаза ка Хрватској и Мађарској, у Бездану и Бачком Брегу.

- Пут има јако велики туристички значај, из разлога што пролази управо овде, уз сам Специјални резерват природе „Горње подунавље“, што га чини заиста интересантним и као бициклистичка стаза, али стаза којом ће се кретати туристи који су на путу од мађарске границе ка Србији, односно ка Апатину - истакла је Дубравка Кораћ.

Средства за изградњу пута обезбеђена су у највећем делу код Управе за капитална улагања АП Војводине, док ће општина Апатин у пројекту учествовати са 10 одсто.

Реконструкција путева на западу Бачке

Деценијама уназад запад Бачке се нашао у својеврсном саобраћајном запећку. Најава реализације брзе саобраћајнице која би повезала запад са истоком Војводине, односно изградње пута од Сомбора до Кикинде, то јест од његових граничних прелаза са Мађарском (Бачки Брег) и Румунијом (Ковин), покренула је многе радове на саобраћајној инфраструктури у овим крајевима, па се поред радова на путу између села сомборског атара, Стапара и Сивца, ужурбано ради и на реконструкцији магистралног пута Сомбор -Суботица на девастираној деоници између Светозар Милетића и Алекса Шантића, али и на повезивању Апатина са предвиђеном брзом трансвојвођанском магистралом.

        М. Миљеновић

 

Пројекат „Непристрасно кроз Апатин“ реализује ДВП Дигитал, а суфинансира општина Апатин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту не одражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести