Нова одлука о комуналним таксама у Ковину

КОВИН: Одборници Скупштине општине Ковин донели су Одлуку о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама, која ће се примењивати од почетка наредне године. Усвојили су и Одлуку о измени Одлуке о боравишној такси, па ће она од Нове године уместо досадашњих 76 износити 77,70 динара дневно.
Kovin_-Opstina_-_27-RHA.
Фото: Dnevnik.rs

Донета је и измена Одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта на територији општине Ковин. Циљ ове измене је одређивање висине доприноса за утврђивање грађевинског земљишта за изградњу објеката на територији општине. Према измени просечна цена квадратног метра станова у новоградњи - 72.959 динара множи ће се са укупном нето површином објекта  у изградњи и са коефицијентима зоне и намене објекта.

Одборници су донели одлуку о преносу права коришћења непокретности у својини општине Ковин Месној заједници Баваниште , а реч је о згради биоскопа, дома културе, месне заједнице , месне канцеларије, библиотеке и помоћног објекта. Донета је и одлука о преносу права коришћења непокретности у јавној својини општине Ковин Месној заједници Мраморак – зграда Дома културе.

Прихваћен је споразум о сарадњи Месне заједнице Скореновац са градовима  у двема суседним државама: Сфанту Георгије из Румуније и Кинсентмиклош из Мађарске.

Скупштина општине усвојила је Локални акциони план за унапређење положаја избеглих, интерно расељених лица, повратника  за период од 2018. до 2020.године. Такође, одборници су усвојили и анекс 2. Уговора о закупу пословног престора између општине Ковин и “Гомекса” д.о.о. из Зрењанина.      

Порез неће расти

Донета је Одлука о висини стопе пореза на имовину у ковинској општини која ће се примењивати од 1.јануара наредне године. Предложене стопе пореза на имовину су смањене у односу на ову годину, а усклађене су цене за квадратни метар одговарајуће непокретности са тржишним условима. Другим речима, висина пореских обавеза грађана на име имовине неће се мењати у односу на ову годину.

Љ. М.

 

Пројекат „Ковин правовремено” реализовала је „Панонија медиа” у сарадњи са „Дневником”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести