Сантовац из изолације: Зрењанин добро функционише

ЗРЕЊАНИН: Члан Градског већа Града Зрењанина, Перо Пилиповић, био је позитиван на корона вирус, на лечењу је у Новом Саду и стабилног је здравственог стања, а у изолацији су сви чланови Градског већа, међу којима градоначелник Зрењанина Чедо Јањић, и остали с којима је Пилиповић био у контакту.
zrenjanin, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, у изјави коју је из изолације дао Танјугу, каже да сви којима је прописана мера изолације ту меру строго поштују, а да је зграда Градске управе поново дезинфикована.

У суботу смо обавештени смо да је наш колега Перо Пилиповић позитиван на вирус корона. Након тога градска управа је применила поновну дезинфекцију свих просторија. Сусрет са чланом градског већа Пером Пилиповићем имали смо градоначелник Зрењанина Чедо Јањић и ја. Потом су 16. и 17. марта сви већници Градског већа имали су састанак са представницима месних заједница. Након тога, санитарна инспекција свима нама, као и свим другим особама са којима је наш већник имао контакт, наложила је изолацију од 28 дана. То сви стриктно поштујемо и позивамо све друге којима је ова мера прописана, да је строго поштују и због себе и због свих других, рекао је Сантовац.

Он каже да је Град Зрењанин одмах поновио дезинфекцију зграде Градске управе, те подсећа да су зграду дезинфиковали већ неколико пута од увођења ванредних мера.

Два дана након увођења мера на нивоу целе државе, обезбедили смо комплетно улаз у градску кућу, тако да свако ко улази у градску кућу, мора да прође кроз систем дезинфекције. Од почетка и сви ми, који учествујемо на састанцима у Градској управи, имамо за обавезу да носимо маске, рукавице и то су сви примењивали и примењују, каже Сантовац.

Поједини функционери који су били у контакту с чланом Градског већа су тестирани. Сви налази тестираних су негативни на присуство коронавируса, али се сви они налазе у кућној изолацији, како је и предвиђено процедуром у оваквим случајевима.

У кућној изолацији се налази и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и осећа се добро. Све активности у локалној самоуправи се обављају и одвијају по плану, каже Сантовац.

Он је похвалио грађане Зрењанина, јер поштују све мере, те напомиње да увек има по неки појединац који те мере крши.

То раде тако што се сликају или позивају друге да се сликају и слично, али све то припадници МУП-а одмах осујете. Потом таквих случајева буде мање. Што више будемо сви поштовали мере, можемо очекивати и мање заражених и мање посла за медицинске раднике и лекаре, апелује Сантовац.

Упитан како функционише привреда у том граду, да ли има отпуштања радника, Сантовац одговара да све фирме поштују све наредбе Владе Србије.

Све фирме у Зрењанину поштују и чекају предлоге Владе Србије, немамо отпуштања. Зрењанин је познат је као град прехрамбене индустрије и то добро функционише, има довољно робе и они су наравно прилагодили свој рад, рекао је Сантовац.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести