Школа је срце Великог Гаја

ПЛАНДИШТЕ: Канцеларија за управљање јавним улагањима Србије доделила је близу 50 милиона динара за реконструкцију школе у Великом Гају.
pladniste skola veliki gaj
Фото: Приватна архива

Новац је добила Општина Пландиште на конкурсу Канцеларије, пошто је са идејним пројектом адаптације школске зграде учествовала уз остале локалне самоуправе у Србији.

То је за сада, чак четврти пројекат који финансира Канцеларија на подручју Општине Пландиште, јер је већ, од пода до таванице рекоструисана  Основна школа „Доситеј Обрадовић” уз улагање од 88 милиона динара. Потом је локална самоуправа добила новац и за адаптацију Дома здравља „1. октобар” у висини од преко 50 милиона динара, а сада су у току радови у Дому за душевно оболела лица у Старом Лецу, који вреде око 48 милиона динара.

По речима начелника  Одељења за просторно планирање, урбанизам, грађевинарство, заштиту животне средине, комуналне послове и пољопривреду у Општинској управи Пландишта Милоша Манојловића пројекат реконструкције школске зграде у Великом Гају има велики значај за село, јер ће када се радови заврше житељи добити објекат за више намена.

„Школска зграда неће служити само ђацима већ и становницима, који ће имати простор за друштвени живот. Осим што ће у згради места бити за бављење спортом, простор ће добити фолклорна секција,  и друге секције, и школска зграда ће пођеднако бити доступна и младима и старијим житељима места“, каже Манојловић.

У школском објекту величине између 350 и 400 квадрата ће бити темељно обновљен простор, изградиће се кошаркашки терен, обновити фудбалско игралиште, адаптирати простор који ће служити као фискултурна сала, направити бина за културно уметничке приредбе, подићи ограда око школе, изградити паркинг…..

„Школска зграда у Великом Гају је заправо одељење Основне школе  „Доситеј Обрадовић” у Пландишту , јер у Гају у школу иде око 30 ђака нижих разреда , али у згради је и вртић, и ту се окупљају и ђаци виших разреда у ваннаставним активноситима, па ће простор користити око 80 ученика основношклског узраста“, појашњава Манојловић.

По његовим речима, после сазнања да је Општина добила подршку за нова улагања, локална самоуправа се спрема да објави конкурс за извођача грађевинских радова.

„Очекујемо да мајстори почну да раде на пролеће и да ће посла бити за  четири до пет месеци. За то време обезбедићемо место, где ће ђаци за то време ићи на наставу, а предшколци у вртић.“

З. Делић

ПројекатАкценат на Пландиштереализовала јеПанонија медиау сарадњи саДневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5833
Најновије вести