Смарагдна вода и пешчана плажа, а у Белој Цркви

БЕЛА ЦРКВА: Туристички посленици Белу Цркву представљају као туристичко срце Баната.
s
Фото: Youtube Printscreen

Са својим манифестацијама, језерима, рекама и парковима, културно - историјским знамењима, овај крај привлачи људе наклоњене природи и спонтаном уживању.

Много је популарних и омиљених места за купање и рекреацију у овом крају, али ове сезоне некако се посебно истакло језеро Шљункара, где су многи потражили начин да се освеже у минулим тропским данима. Смаградна вода језера, зелене крошње дрвећа и пешчана плажа не само да су омиљено купалиште великог броја Белоцрквана, већ и туриста који у све већем броју откривају чари овог кристално чистог језера. Језеро Шљункара има и малу аду, а осим велике пешчане плаже са тушевима и лежаљкама има доста малих скривених увала са нетакнутом природом за све оне који желе да се осаме и уживају.

Већ више година, током летње сезоне, друштво купачима на овом језеру праве и лабудови. Посетиоци потврђују да је породица лабудова увек ту, али ником не сметају, јер су плажа и језеро довољно велики за све.

Шљункара је највеће од седам вештачких језера насталих на подручју Беле Цркве експлоатацијом шљунка. Чиста вода у језера дотиче из подземних извора и простире се на 150 хектара водене површине. В. Х.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести