СО: Нова акција прикупљања амбалажног пестицидног отпада

СОМБОР: Пољопривредна стручна служба „Сомбор“, у сарадњи с Градом Сомбором, и ове године организоваће акцију прикупљања амбалажног пестицидног отпада.
s
Фото: sombor.rs

У току 2020. године амбалажни отпад од пестицида који се користе у пољопривредној производњи прикупљан је само на подручју Града Сомбора.

У акцији је учествовало 53 пољопривредна произвођача и три фирме из 13 насељених места, градских месних заједница као и салашарских насеља.

Како се наводи, током акције прикупљено је 4.891,15 кг амбалажног отпада  од средстава за заштиту биља.

Ако се зна да једна празна боца од пестицида има око 100 г, онда може да се каже да је током акције прикупљено око 48.000 боца.

Ова акција за циљ има да подигне свест пољопривредних произвођача о заштити животне средине. Све прикупљене боце на овај начин неће завршити на ливадама, по каналима и на отпадима, а сачуваћемо воду, ваздух и наше окружење.

Акција прикупљања амбалажног отпада 2021. године планира се за прву недељу јуна, те овом приликом апелујемо на пољопривредне произвођаче да буду стрпљиви, да правилно исперу амбалажу, сачувају је и донесу на место прикупљања.

О почетку акције, тачном времену и местима прикупљања, пољопривредни произвођачи ће бити благовремено обавештени.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести