Сомбор поклања 200 седишта за вожњу деце бициклом

СОМБОР: Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора ове године обезбедио је 200 седишта за вожњу деце бициклом и позива заинтересоване да се пријаве до четвртка(4.јун) у 12 часова
Sedište za vožnju dece biciklom Foto: Grad Sombor
Фото: Седиштe за вожњу деце бициклом Фото: Град Сомбор  

Упутио је јавни позив родитељима и старатељима деце узраста од једне пуне године до пет година, уколико им је потребно седиште, да се пријаве слањем података на мејл bezbednost@sombor.rs. Јавни позив је отворен до четвртка(4.јун) у 12 часова.

Услови за добијање бесплатног ауто седишта су да је дете узраста од пуних 12 месеци до пет година, да станује на територији Града Сомбора и да већ није добило седиште за вожњу бициклом на поклон од Града. Мејл треба да садржи следеће податке: име и презиме родитеља/старатеља, адресу становања, контакт број телефона и ЈМБГ детета.

Пријаву шаље родитељ или старатељ и слањем једног мејла може се добити једно седиште. Првих 200 родитеља, односно старатеља, који пошаљу мејл са траженим подацима и испуњавају наведене услове добиће седиште за вожњу деце бициклом и биће обавештени о времену и месту преузимања.

Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора набавку седишта финансирао је преко наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора, као што се финансирају и друге активности које Савет спроводи.

        В. Х.

 

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести