Сомборској болници дониран покретни респиратор

СОМБОР: Након предновогодишње донације Пољопривредне стручне службе која је обезбедила опрему, односно мониторе за интензивно праћење витално угрожених пацијената као и троканални ЕКГ уређај, као и опреме коју је донирао Концерн „Бамби“, колектив Опште болнице „Др Радивој Симоновић“, добио је још једну вредну донацију од овдашњих привредника из сектора пољопривреде.
д
Фото: Приватна архива

Наиме, Душан Пејин, директор предузећа за трговину, производњу и услуге „Агробиро“ из Чонопље уручио је донацију в.д. директору сомборске болнице др Драгану Растовићу. Реч је о два ЕКГ апарата „Биоцаре ИЕ3“, произвођача „Миндреy“ укупне вредности 168.000 динара.

- Ова два троканална ЕКГ апарата наћи ће своју употребу у Ковид одељењу које је распоређено у три зграде тако да са пређашњом донацијом можемо покрити сва три објекта адекватним дијагностичким апаратом - истакао је др Драган Растовић, и искористио прилику да се захвали на донацији предузећу „Агробиро“ које је својим друштвено одговорним пословањем успело да издвоји средства за куповину уређаја.

Последњих дана прошле године значајну донацију у опрему сомборским здравственим радницима који бију битку са пандемијом коронавируса у Ковид Одељењу овдашње болнице, упутио је и један од највећих прехрамбених српских привредних гиганата, Концерн „Бамби“ из Пожаревца. Друштвено одговорна компанија је за сомборску Општу болницу „Др Радивој Симоновић“ обезбедила најсавременији покретни респиратор „Хамилтон Т-1“, компатибили вентилатор са свим стандардним модовима вентилације за интензивну негу, предвиђен како за транспорт, тако и за премештај пацијента, пошто је уз апарат испоручена и боца са редуктором притиска са брзом спојком.

Вредност донације пожаревачког гиганта је једна од највећих у последњих неколико година, пошто је за овај уређај издвојено безмало 3.000.000 динара. Његова предност је у томе што је лак за употребу и практичан за пренос, па је веома значајан у актуелним условима рада на Ковид одељењу. Поред тога, у будућности ће се користити за механичку вентилацију пацијената који су смештени на јединицама интензивне неге Опште болнице у Сомбору, установе која  брине о здрављу око 200.000 становника Западнобачког управног округа.

М. Мћ

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести