Србијагас преузео гасну мрежу у Зрењанину због дуга, следе инвестиције

НОВИ САД/ЗРЕЊАНИН: Јавно предузеће "Србијагас" преузеће дистрибутивну мрежу у Зрењанину у замену за дуг топлане од четири милиона евра и будуће инвестиције вредне више од 14 милиона евра у гасификацију тог града, објављено је данас на сајту Града Зрењанина.
1
Фото: zrenjanin.rs

Уговор о регулисању међусобних потраживања на овај начин у седишту Србијагаса потписали су градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић.

“Србијагас” ће на овај начин решити све финансијске облигације које су то предузеће и Град Зрењанин имали, рекао је Бајатовић и додао да " нема више међусобних дуговања" те да ће бити урађена гасификација како индустријској зони тако и свих насељених места на територији Зрењанина.

Бајатовић је рекао да се цена гаса неће мењати и додао да "да је Зрењанин одлично проценио да снабдевање гасом не може бити комунална делатност".

" Најважније је да ће гас у Србији, у року од најдуже две године, бити доступан сваком индустријском потрошачу" - рекао је Бајатовић.

Градоначелник Јањић рекао је да су преговори око дугова наслеђених од пре 2012.године трајали дуже од три године.

" Успели смо да смањимо тај дуг, али и да на један коректан начин решимо све то, јер пре свега, “Србијагас” улаже 14 милиона евра у даље гасификовање села на територији нашег града и рубова у самом граду који нису гасификовани и мислим да је то највећи бенефит", рекао је он и додао следе нове инвестиције “Србијагаса” у индустријској зони па то неће бити Града Зрењанина.

Гасна мрежа у Зрењанину није новијег датума, оценио је Јањић и додао да су потребне су велике инвестиције за одржавање па ће то “Србијагас” најбоље одрадити.

После преузимања градске дистрибутивне гасне мреже радна места су сачувана јер ће "Србијагас" преузети добар дао радника Градске топлане, нагласио је Јањић.

EUR/RSD 117.5935
Најновије вести