Стигли кровни елементи за халу у Црепаји

ЦРЕПАЈА: Кровна конструкција за мултифункционалну халу, коју ће моћи да користе спортски клубови из целе општине Ковачица, допремљена је јуче на градилиште у Црепаји, где су већ дуже време јасно видљиви обриси једног од највећих инфраструктурних пројеката у области спорта у тој банатској општини.
w
Фото: Kovačica info

Рок за завршетак радова је годину дана, тако да ће Црепаја наредног марта имати готову мултифункционалну халу за ученике, спортска удружења али и за потребе манифестација и културно - уметничких друштава.

Реч је о заједничком пројекту Покрајинске владе и локалне самоуправе. Нова спортска хала замениће дотрајалу и нефункционалу, која је срушена, па ће тако услови за развој спорта у општини али и у околним местима бити подигнути на висок ниво. Доградњом тог објекта, површине 2.040 квадратних метара, како су још раније челници општине напоменули, биће унапређена настава физичког васпитања и развој школског спорта, као и услови за рекреативно и професионално бављење спортом.

Како је раније објављено уговор о финансирању изградње спортске хале у Црепаји потписан је 21. марта је у Новом Саду. На име тог уговора, а по претходно спроведеном конкурсу, Општина Ковачица добила је нешто више од 119 милиона динара од Управе за капитална улагања АПВ. Након потписивања тог уговора, Општина Ковачица заједно за Управом за капитална улагања заокружила је читав процес финансирања изградње спортске хале у Црепаји. До тада је Општина издвојила 25 милиона за рушење и изградњу темеља и 60 милиона динара за актуелне радове, а Управа 179 милиона динара.

Радови на спортској хали у Црепаји напредују по унапред утврђеном плану, а како су још раније истакли челници општине, развој спортске инфраструктуре је један од покрајинских приоритета. Изградњом нове хале очекује се да ће Ковачица и Црепаја добити нову мултифункционалну халу која ће служити за развој омладинског спорта, пре свега. Укупна вредност инвестиције биће преко 360 милиона динара.       

С. К-ч

 

Пројекат „Остваривање јавног интереса у Ковачици” раеализује „ДВП Дигитал”, а суфинансира Општина Ковачица.

Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

 

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести