Топао оброк за двеста душа

СРБОБРАН: После уобичајене летње паузе, у Месној заједници Србобран поново ради Народна кухиња у пуном капацитету.
в
Фото: Општина Србобран

Прву поделу оброка угроженим појединцима и породицама испратили су члан Општинског већа др Илија Газепов и секретар Црвеног крста Србобран Горан Радовановић.

- После летње паузе опет смо отворили Народну кухињу за 200 наших суграђана којима је ово једини топао оброк у току дана. Замолили смо кориснике да поведу више рачуна о хигијени, како личној тако и посуђа, које користе за ношење хране, да носе маске и држе прописану дистанцу, како би се на сваки начин умањиле шансе за преношење вируса, јер је епидемиолошка ситуација незавидна – напомиње Горан Радовановић.

Он каже да се о томе мора нарочито повести рачуна, јер уколико зараза доспе у Народну кухињу, биће принуђени да обуставе рад, што није никоме у интересу. У уторак су подељени и хигијенски пакети  корисницима Народне кухиње. У пакету су три сапуна, паковање хигијенских заштитних маски и течно средство за дезинфекцију.

- Хигијена на највишем нивоу нам је тренутно најважнија, имамо свакодневно обезбеђене најквалитетније оброке, нутритивно и количински, који не заостају за оним што и остатак наших грађана има на својој трпези. Желимо да и особе са финансијским потешкоћама имају бар минимум услова за пристојан живот, никако не би било добро да епидемија то угрози - каже Радовановић.


Опасност од ширења вируса

Црвени крст и локална самоуправа предузели су све потребне мере и наставиће да прате ситуацију, ако буде потребе убациће се и додатни оброци, потврдио је др Илија Газепов.

-  Замолили смо кориснике да долазе са чистим посуђем, да не праве гужве, и да поведу више рачуна о укупној хигијени, јер не смемо дозволити да дође до ситуације у којој ће се неко од њих заразити, не само од коронавируса, већ од било чега. Свакодневно ћемо инсистирати на тим стварима, упозоравати, разговарати и прихватати њихове сугестије, све како би смо свој задатак успешно обавили- изричит је Газепов.


Сличне препоруке корисницима услуга Народне кухиње, упутио је Илија Газепов.

- Захваљујући напорима Црвеног крста, уз велику подршку локалне самоуправе, обезбеђена су сва потребна средства и људство за несметан рад и у овим условима- сматра Газепов. - Посебним залагањем председника наше општине Радивоја Дебељачког, обезбеђене су и додатне количине хране, тако да ће снабдевање храном несметано моћи да се обавља током периода од девет месеци.

Он је поздравио кориснике у име локалне самоуправе, пожелео им добро здравље, али их и подсетио да је зимски период пред нама најкритичнији за обољевање, поготово за људе који се налазе у акутној или хроничној потреби.

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести