Три нова фудбалска терена у Бачкој

БАЧКА ТОПОЛА:Три нова фудбалска терена у Бачкој, у Ади, Бајши и Пачиру, подцентрима Фудбалске академије ТСЦ из Бачке Тополе, од данас су отворена захваљујући донацији Фудбалског савеза Мађарске.
fudbala Foto: Dnevnik.rs
Фото: Дневник.рс

Како је саопштено, после Сенте, у коју је прошле године из ове донације преко Фудбалске академије ТСЦ-а, стигао терен са вештачком травом, и у Пачиру је у понедељак за ФК Бачка отворен терен са вештачком травом, док је за ФК Бајша поред новог терена са вештачком травом, обновљен и цео фудбалски комплекс - изграђена је трибина и управна зграда, а стари терен са природном травом је реконструисан.

У општини Ада, у партнерству са покрајинском владом и локалном самоуправом, у понедељак је постављена балон-хала, у којој је нови терен са вештачком травом и осветљењем, а који ће користити локални клуб АФК Ада.

Нови фудбалски терени у Војводини намењени пре свега деци и младима, који овде треба да начине важне спортске кораке. За нас у Фудбалској академији ТСЦ ови терени имају велики значај, јер су то терени са којих ће млади моћи до дођу до наше школе фудбала, а потом, надамо се и верујемо, и до професионалних висина, рекао је председник ФК ТСЦ Јанош Жембери.

Он је захвалио Мађарској на помоћи коју пружа фудбалу и спорту као универзалној вредности и истакао да се резултати већ виде у добром функционисању Фудбалске академије ТСЦ-а у Бачкој Тополи.

Као што данас верујемо да ће са ових терена изаћи неки врхунски фудбалери, тако смо пре 10-так година веровали да ће ФК ТСЦ играти прволигашки фудбал. И видите, радили смо на томе, корак по корак и стигли смо до тог циља. Сада нам је важно и да се одржимо као стабилни прволигаши и да стварамо услове да се у нашем окружењу и за 20 и за 30 година игра прволигашки фудбал, са децом која су поникла у нашим клубовима и израсла у врхунске играче, рекао је Жембери.

Фудбалска академија ТСЦ у Бачкој Тополи отворена је у септембру 2018, захваљујући донацији Фудбалског савеза Мађарске.
У свом саставу има главну зграду са свим неопходним садржајима за смештај и рад са младим фудбалерима, као и 4 фудбалска терена, а у току је и изградња централног терена на месту старог стадиона у Бачкој Тополи.

У ФК ТСЦ су поникли и играли многи врхунски фудбалери, међу којима су Ласло Леринћ, Звездан Терзић, Златко Крмпотић, Никола Жигић, Андрија Калуђеровић, као и садашњи репрезентативац Србије Душан Тадић.

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести