У Бечеју за четири сата клинци напецали рибе

БЕЧЕЈ: Удружење спортских риболоваца „Пастрмка“ из Бечеја, које постоји седам година, организовало је овог лета серијал такмичења од четири кола за младе пецароше.
б
Фото: В.Јанков

Укупно 15 такмичара надметало се у три узрасне категорије на писти уз Велики бачки канал код моста и забележили су солидне улове за четири сата такмичења у суботу.

-Ово је било завршно четврто коло, најбољи су, као и у претходна три кола, освојили медаље, а после сумирања резултата првацима у свих пет категорија уручили смо пехаре - рекао је председник УСР „Пастрмка“ Золтан Аћинин. -Циљ нам је да међу младима промовишемо наш спорт, да их изведемо крај воде, реке Тисе, Великог бачког канала или неке друге дестинације, како би осетили дражи које она пружа и да се међусобно друже.

У конкуренцији девојчица од првог до петог разреда основних школа најбоља је била Емилија Балог са 2.290 грама уловљене рибе, друго место освојила је Лила Пешти (1.120), а треће Река Брусњаи (1.050). У истој узрасној категорији код дечака најбољи је био Адам Рожа (2.730), други је био Бенце Брусњаи (1.600), а трећи Мате Берчек (1.460). У узрасту од шестог до осмог разреда прва је била Емеше Хорват (2.950), а друга Ноеми Ваднаи (2.680) код девојчица, а код дечака је победио Немања Гавриловић (2.170), а други је био Виктор Берчек (1.030). У конкуренцији средњошколаца победио је Марк Сабо (4.260), други је био Роланд Реце (3.650), а трећи Алекс Ружи (1.250). Поменутим такмичарима председник Удружења интелектуалаца „Браћа Тан“ Ласло Бонифарт уручио је медаље, а најбољима у укупном пласману пехаре.

-Радујемо се што помажемо УСР „Пастрмка“ у лепој и атрактивној акцији. Видим да су са децом дошли и родитељи, па је то разлог више да и даље подржавамо ову и сличне акције и да уложимо напор да их још више омасовимо - рекао је Ласло Бонифарт.

Са пехарима у рукама кући су отишли Емилија Балог и Адам Рожа у најмлађем узрасту, Емеше Хорват и Виктор Берчек у средњем, односно Марк Сабо у средњошколском узрасту.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести