У БЕОЧИНУ ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА КРОВА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ЈОВАН ГРЧИЋ МИЛЕНКО“Осигурана безбедност ученика и наставника, ево шта ће још бити обезбеђено

Председница ошпштине Беочин Биљана Јанковић посетила је данас Основну школу „Јован Грчић Миленко“, где су у протеклим данима започети најављени радови, који обухватају реконструкцију и реновирање крова.
а
Фото: И. Адемовски

Јанковић се састала са директором школе Драганом Митићем са којим је разговарала о динамици радова и организацији рада школе током њиховог извођења.

„За сада све иде по плану и најважније је да је школа предузела све мере како се наставни процес не би много реметио и да је безбедност ученика и наставника осигурана. Верујем да ћемо сви имати разумевања јер је у питању пројекат на који смо дуго чекали и који је од кључног значја за наставак рада наше највеће школе.“ рекла је Јанковић.

Она је истакла да је укупна вредност радова 81.931.065 динара а средства су обезбеђена из буџета Покрајинске владе и то преко Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Фото: И. Адемовски

„Површина крова која је обухваћена радовима је око 1.500 квадратних метара а поред реконструкције, у плану је и реновирање другог спрата школе где су ходници и учионице у којима бораве деца претрпели озбиљна оштећења услед прокишњавања. Рок за завршетак радова је 120 дана тако да очекујемо да ће школа бити спремна већ до лета како би од јесени школска година за све нас безбрижно почела.“, рекла је Јанковић и додала да је Општина Беочин у протеклих годину дана спровела значајна улагања у поправке и реновирање на још пет школских објеката, водећи рачуна да се и мање школе у сеоским срединама ставе на листу приоритета.

Фото: И. Адемовски

„Реновирали смо школе у Беочин селу, Черевићу, Сусеку, Грабову, а урађена је и поправка крова на објекту „мале школе“ коју похађају ученици нижих разреда у Беочину. Такође, на предлог Савета родитеља, Општина Беочин ће у овој години обезбедити и набавку школских ормарића за око 900 ученика који похађају ОШ „Јован Грчић Миленко“ што ће им боравак у школи учинити знатно пријатнијим.“, истакла је Јанковић.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести