У Локу поносни због наступа на Змајевим дечјим играма

Поновни позив да и ове године АКУД „Ђерам” наступи на Змајевим дечјим играма, учинио је поносним и руководство и младе фолклорце.
1

Деца из Лока наступила су у салетли у Дунавском парку. Најмлађи су извели сплет песама и игара из Србије, средња група извела је чардаш, а старија, узраст од петог до осмог разреда, извела је Брамсов чардаш. Њихова допадљива појава у народним ношњама и одлично увежбан програм, изазвали су симпатије и аплаузе публике.

Имре Бобојчек, кореограф, рекао нам је да је ово готово сасвим нови ансамбл, јер када деца заврше основну школу у Локу, одлазе на школовање у друга места, губи се континуитет и интересовање за вежбање, а неке од одраслих чланица се удају и преузимају породичне обавезе. Бобојчек истиче да за њега представља изазов да ствара нове генерације.

Руководство друштва истиче одличну сарадњу са Драганом Божићем, председником општине Тител, чију наклоност имају приликом захтева везаних за реалне потребе „Ђерма”. Велику подршку даје им и Андреја Лајко, председник МЗ ЛОК, као и родитељи деце.

Лане је „Ђерам” имао деветнаест наступа, међу којима је први позив и наступ на Змајевим дечјим играма и Опленачкој берби.

С. Д.

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести