У Мокрину туцање јајима у хали без присуства публике

МОКРИН: За разлику од прошле године када је изостало јубиларно 30. Светско првенство у туцању фарбаним јајима на Васкрс, у Мокрину ће се прилагођене епидемијској ситуацији одржати 31. Васкршње свечаности, а биће и туцања фарбаним јајима, али не на Варошком тргу него у спортској хали.
mokrin spomenik jajima, Dnevnik/M. Mitrović
Фото: Дневник/М. Митровић

Председник МЗ Мокрин Живко Угреновић и главни судија такмичења у туцању фарбаним јајима Живица Терзић, најавили су да ће се предстојеће такмичење одржати у спортској хали без публике, али уз директан онлајн пренос. Очекује се да ће у јуниорској и сениорској конкуренцији бити по педесетак учесника. Титулу брани победник 29. Светског првенства Душан Проданов из Мокрина.

У оквиру Васкршњих свечаности сутра, на Велики петак чланице Удружења жена Мокрина посветиће се фарбању и украшавању јаја, а новим бојама освежиће се скулптура посвећена Васкршњим свечаностима и фарбаним јајима на улазу у село из правца Кикинде. У суботу у Дому културе заказана је изложба удружења жена и уметничких остварења аутора из Мокрина, а посетиоцима ће у у вечерњим сатима бити омогућен обилазак музеја.

Од сутра почиње пријављивање такмичара за 31.Светско првенство у туцању фарбаним јајима, а само надметање је у недељу, по завршетку свете литургије у православном храму. Финале је заказано за 12 сати у спортској хали. На Јутјуб каналу МЗ Мокрин и Фејсбук страници Васкршње свечаности у Мокрину од сутра до понедељка у поноћ, одвијаће се друго онлајн такмичење под слоганом „Пошаљи најлепшу поруку свету, нек слике обиђу целу планету, ускршњи поздрав пренеће свима шарена јаја из Мокрина“.

Учесници треба да поставе своје фотографије офарбаних јаја и туцање јајима из својих домова, уметничке фотографије , цртеже, карикатуре и остале ументичке радове са празничном тематиком. Услов је да постови буду оригинални, а они који добију највише лајкова биће награђени.      М. Мр.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести