У Руми изменили буџет због великог интересовања за замену столарије

РУМА: Општина Рума приходовала је 200 милиона динара више у односу на исти период прошле године, па  приходи износе 1,425 милијарди динара. По основу пореза на зараде приходовано је 680 милиона динара, што је  180 милиона динара више него лане. По усвојеним изменама укупно планирани приходи прелазе 2,3 милијарде динара.
е
Фото: Општина Рума

Како је појаснио председник Скупштине општине Стеван Ковачевић, један од разлога за ребаланс је да се за додатних 10 милиона динара увећају средства намењена мерама енергетске ефикасности за које су грађани показали велико интересовање. Пријавило се више од 300 грађана који желе да искористе могућност и замене столарију на својим кућама, а до сада су обрађена 172 предмета.

Како је рекао председник општине Слађан Манчић, до краја године ће се за ове намене утрошити укупно 25 милиона динара, а мере ће се наставити и идуће године, тако што ће општина финансирати 50 одсто вредности приликом замене врата и прозора.

На десетак породичних кућа већ је замењена дотрајала столарија, а председник општине Слађан Манчић обишао је јуче породицу Зорана Јеротића, у чијем је дому у Платичеву постављено 16 нових ПВЦ прозора и једна улазна врата.

- Јеротићи су међу првима конкурисали, ево сада су међу десет првих домаћинстава где су радови извршени. Ми учествујемо са 50 одсто вредности пројекта замене столарије, овде смо конкретно издвојили нешто више од 199.000 динара –рекао је Манчић и честитао домаћину као и Комисији која ради овај посао, излази на терен, контролише предрачуне произвођача и друго.

Домаћин Зоран Јеротић задовољан је ефикасношћу општинске Комисије за спровођење мера енергетске ефикасности и истиче да је од саме предаје документације, до потписивања уговора и реализације целог посла протекло неких месец дана, што је изузетно кратак временски период.

- Локална самоуправа нам је максимално изашла у сусрет, од поједностављене процедуре, до максималне кооперативности општинске Комисије. Хвала и извођачу радова и њима се жури, у много домаћинстава треба обавити радове, па имамо обрнуту ситуацију да мајстори пожурују муштерије - казао је Јеротић.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5838
Најновије вести