У сомборској каси за 2018. скоро три милијарде

СОМБОР: Одборници сомборског локалног парламента су одржали и последњу овогодишњу седницу Скупштине града, на којој су усвојили и најзначајнији фискални документ, односно буџет за следећу, 2018. годину.
sombor skupstina
Фото: Dnevnik.rs

Заседање, које је и поред супротстављања малобројне опозиције било далеко мирније него претходна када су представници народне воље због непримереног обраћања бивали и удаљавани из свечане сале Жупаније, потрајало је до послеподневних сати захваљујући обимном дневном реду.

Према предлогу који је образложио Сава Дојић, члан Градског већа задужен за финансије и привреду, градска каса би следеће године требала да приходује безмало три милијарде динара, тачније 2,85 милијарде, а међу приоритетима локалне самоуправе, наглашено је даље побољшавање привредног амбијента, обезбеђивање високих стопа привредног раста и с тим у вези смањење незапослености, али и подизање животног стандарда Сомбораца.

Док су одборници владајуће коалиције предвођене премоћном Српском напредном странком наглашавали развојну компоненту предложене пројекције градске касе за следећу годину, нејака опозиција је предложени буџет описивала као бескарактеран и лишен развојних капацитета.

Расправа без претерано повишених тонова, којима су обиловале претходне седнице, ипак је резултирала усвајањем предложеног буџета за следећу фискалну годину тако што су за њега гласала чак 42 одборника, док их је шест било против.

Мања вербална сучељавања представника власти и опозиције настављена су и током усвајања измена висине низа такси које припадају локалној самоуправи, као и планова рада за следећу годину јавних и комуналних предузећа и установа културе у власништву града. Да седница не прође без нових кадровских решења постарале су се и тачке дневног реда везане за именовање првих људи Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“, власнички преформатираног ЈКП „Водовод“ Бездан и градског Правобранилаштва.

Тако је Гордани Вуловић, досадашњој директорки ЈКП „Паркинг сервис“ потврђен нови четворогодишњи мандат, док је за директора сеоског водовода у Бездану, који је однедавно у власништву града, изабран Дејан Кубатов.

Ирина Бурка Парчетић, својевремена сомборска обудсманка и начелница Градске управе је именована за градску правобранитељку, функцију на којој ће јој као заменици убудуће помагати такође изабране Снежана Миланковић и Светлана Кнежевић.

М. Миљеновић

 

Наташа Туркић директорка Библиотеке

Одборници Скупштине града су у оквиру својих ингеренција дали и сагласност за избор новог директора Градске библиотеке „Карло Бијелицки“.

Наиме, након што је досадашњем директору Владимиру Јерковићу истекао мандат, након спроведеног конкурса, представници народне воље су већином гласова дали позитивно мишљење за избор на ову функцију Наташе Туркић, професора разредне наставе, која је овдашњој јавности познатија по томе што је својевремено била директорка Туристичке организације Града Сомбора.

Иза ње је својевремено стајао Српски покрет обнове, који је у овој вароши готово комплетно прешао у Покрет обнове краљевине Србије.

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Града Сомбора. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града.)

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести