У Сусеку по старом обичају петлови за учитељицу

БЕОЧИН: У све три подручне јединице беочинске Основне школе „Јован Грчић Миленко” кренуло је у први разред 108 малишана рођених 2010. године. На свечаности која је одржана у школском амфитеатру они су редом прозвани, а ученици старијих разреда извели су програм за добродошлицу првацима.
susek prvaci.JPG
Фото: Dnevnik.rs

Нове ученике и њихове родитеље поздравили су директорка школе Татјана Сакан, а у име локалне самоуправе председник Скупштине општине Беочин Зоран Стокућа, са жељама за срећан и успешан почетак школовања. У учионицама прваке су сачекали поклони у виду школског прибора, дар Општине Беочин.

У Сусеку, селу беочинске општине, Основна школа „Јован Поповић” дочекала је укупно 22 првака, од којих је 13 из Сусека а деветоро из Луга. И овде су старији ђаци припремили пригодне рецитације и песмице, да охрабре другаре.

Директор школе Илија Пешић и председник Скупштине општине Беочин Зоран Стокућа, пожели су деци да им школски дани буду испуњени радошћу и смехом, али и да вредно и марљиво уче. Прваци сусечке школе, добили су поклон у виду школског прибора.

И овога пута деца су по обичају, за који нико па ни најстарији мештани овога села не знају од када датира, учитељици Ани Кукучка на поклон донели петлове, који симболишу ранораниоца, вредноћу, разборитост и борбеност, у нади да ће ове особине неговати и кроз своје школовање.

В. Х.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести