У Темерину деца осликала џиновска јаја

ТЕМЕРИН: Осим музичког и културно-забавног програма за малишане, центар Темерина ових дана краси несвакидашња, необична и оригинална ускршња декорација.
с
Фото: Приватна архива

У општини Темерин у току су „Ускршње чаролије”, које Темеринци прослављају и по јулијанском и по грегоријанском календару.

Светлеће фигуре зеке, пилета и јаја, које су биле постављене и претходне године, ове године употпунило је 13 yиновских ускршњих јаја која су деца предшколских и школских установа осликавала у друштву својих васпитача и учитеља, али и људи из локалне самоуправе на челу са председником општине Темерин Младеном Зецом.

-Када сам размишљао шта је то што бисмо могли да урадимо заједно са децом наше општине, а да остане као својеврсно уметничко дело које ће красити центар наше општине, дошао сам на ову идеју. Након осликавања, видим да нисам погрешио јер осим што смо усрећили и старије и млађе становнике, учинили смо да паркић изгледа лепше и разиграније, унели смо празнични, ускршњи дух- рекао је Зец. - Захваљујем се свима који су учествовали и одазвали се овој нашој акцији, као и Туристичкој организацији општине Темерин и Културном центру „Лукијан Мушицки” на реализацији.

Грађани Темерина ће у оваквој атмосфери уживати до краја априла а 21. априла оне млађе очекује дружење са аниматорком  Славицом, фотографисање са маскотом Зеца и представа Бубулекине бубе, док ће интересовања и очекивања оних старијих испунити Ускршњи вашар.

М. Сћ

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести