У Трешњевцу у току радови на реконструкцији амбуланте

ТРЕШЊЕВАЦ: Радови на реконструкцији и енергетској санацији зграде амбуланте Дома здравља Кањижа у Трешњевцу су у пуном јеку.
д
Фото: Dnevnik.rs

Радови су започети 3. фебруара, а рок за завршетак је 90 дана. После адаптације објеката здравствене станице у Хоргошу и амбуланте у Малим Пијацама, ово је трећи објекат који се темељно обнавља у последње време.

Радове на адаптацији амбуланте у Трешњевцу обишли су председник кањишке општине Роберт Фејстамер и члан Општинског већа задужен за комуналне делатности Марко Ждеро. Они су се уверили да извођаћи интензивно обављају уговорене послове које финансира Општина Кањижа, а суфинансира Министарство рударства и енергетике Републике Србије и Буџетски фонд за унапређење енергетске ефикасности.

Извочаћи радова су фирме “Интец” д.о.о. из Новог Сада и “Буцк” д.о.о. из Београда. општински руководиоци су истакли спремност локалне самоуправе да се настави са започетом обновом и у наредном периоду реконструишу сви преостали објекти, у циљу унапређења здравствене заштите.

- За последње три и по године је обнова треће амбуланте на територији општине Кањижа, захваљујући и ангажовању заменика председника Општине и средствима која су обезбеђена са виших нивоа власти- каже Марко Ждеро.

После темељне обнове објеката здравствене заштите у Хоргошу, амбуланте у Малим Пијацама и реконструкције зграде у Трешњевцу, спремна документација за обнову старе зграде Дома здравља у Кањижи

- У Трешњевцу су радови почели пре месец дана и вредност инвестиције је око 19 милиона динара, од чега је преко Министарства рударства и енергетике обезбеђено 13,5 милиона динара. Радови се односе на спољашњу столарију и фасаду, комплетно нови систем грејања, унутрашње електро и друге инсталације, као и на молерско фарбарске радове.

Радови ће бити завршени средином или крајем пролећа, најављује Ждеро, а Општина тренутно ради на пројектно- техничкој документацији за реконструкцију старе зграде Дома здравља у Кањижи.

Фото: Dnevnik.rs

- Ово је сам показатељ колико је локална самоуправа за кратко време обновила здравствених установа и на путу да уради и реконструкцију четвртог објекта како би се унапредила здравствена заштита- истиче Ждеро. -Осим тога, локална самоуправа је за протекле три и по године вратила велика дуговања Дома здравља, тако да здравствена заштита на територији кањишке општине функционише на високом нивоу, а допринос локалне самоуправе је да обезбеди те услове и учини их још бољим. Терет је на нама и трудићемо се да реконструишемо и све друге објекте здравствене заштите на територији општине.

Испред извођача радова Срећко Кијац из фирме “Интек” рекао је да ће радови бити урађени у предвиђеним року, али и да зависи од “Електродистрибуције” која треба да убаци још један електрични стуб, како би се појачао напон на неопходну јачину за функционисање зграде амбуланте.

- На овом објекту имали смо доста непредвиђених ствари, али у договору са локалном самоуправом и председником Општине који нам је излазио у сусрет у сваком моменту, решавамо проблеме без икаквог застоја- истакао је Срећко Кијац. -Радови су обимни и темељни, јер се локална самоуправа посветила обнови објекта и све недостатке решавамо у договору са локалном самоуправом која настоји да грађанима Трешњевца омогући да зграда буде функционална за обављање здравствене делатности.. Зграда ће имати нову термоизолацију, као и елетричне инсталације, ПВЦ столарију, санитарне чворове и надам се да ће по завршетку ардова ово бити један од лепших објеката у кањишкој општини.

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести