У три бечејске средње школе 450 нових места

БЕЧЕЈ: Уписна грозница за средњошколце је на прагу, па ваља приметити да три бечејске средње школе обезбеђују 450 слободних места за садашње мале матуранте у првим разредима Гимназије, Екононско-трговинске и Техничке школе.
Bečejska Gimnazija domaćin „Dana nauke” Foto: Dnevnik.rs
Фото: Бечејска Гимназија домаћин „Дана науке” Фото: Дневник.рс

У престижну Гимназију моћи ће да се упише 90 ученика. Два одељења са по 30 ђака на српском наставном језику омогућиће образовање на друштвено-језичком и природно-математичком смеру, а једно општег смера на мађарском наставном језику.

Економско-трговинска школа расписала је конкурс за 180 нових ученика распоређених у шест одељења с наставом на српском и мађарском језику. На српском језику и четворогодишњем школовању су профили: комерцијалиста, службеник банкарства и осигурања и финансијски администратор, а за трогодишње школовање у одељењу има места за по 15 кувара и трговца, по жељи школе, или конобара како је прописало министарство. На мађарском наставном језику у четворогодишњем школовању уписује се 30 ученика за профил финансијски администратор и по 15 ученика у трогодишњем школовању за посластичара и трговца.

Техничка школа, такође, уписује 180 ђака у први разред на оба језика средине. На српском наставном језику и четворогодишњем школовању уписују се профили: електротехничар информационих технологија и техничар за компјутерско управљање ЦНЦ машинама, а на мађарском језику у одељење од 30 ученика за профил електротехничар рачунара. Кад је трогодишње школовање у питању, путем дуалног образовања знање ће се стицати у мешовитим одељењима са по 15 младих за профиле бравар-заваривач, односно оператер машинске обраде, затим женски фризер, маникир-педикир и у одељењу од 30 ученика за професионалног возача моторним возилом.

На крају ваља подсетити нове средњошколце и њихове родитеље да су све три бечејске средње школе опремљене савременим кабинетима и наставни кадар је веома стручан и цењен, што потврђују и високе оцене Министарства просвете приликом спроведене спољашње евалуације. 

В. Јанков

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести