Удовичић посетио општине Алибунар и Ковачицу

АЛИБУНАР/КОВАЧИЦА: Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је општине Алибунар и Ковачицу, у оквиру обилазака локалних самоуправа широм Србије.
Vanja Udovicic
Фото: Tanjug

Током корисних и отворених разговора са представницима општина, спортским функционерима и младим спортистима истакнута је неопходност заједничког деловања како би се додатно побољшали услови за развој система спорта и перспективе младих у том крају.

"Изузетно ми је драго што сам се, током данашње посете општинама Алибунар и Ковачица, уверио да је спорт изузетно цењен и вољен у овим срединама. Нема боље потврде за то од великог броја деце и младих спортиста на теренима и игралиштима, што представља прави подстицај за даљи заједницки рад на спровођењу једног од кључних циљева - да децу од раног доба учимо спорту и вредностима које се њиме стичу, зарад њиховог правилног и здравог животног развоја. Водили смо отворене и корисне разговоре о интензивирању сарадње са представницима општина и спортским функционерима, како бисмо значајно утицали на побољшање услова за бављење спортом на свим нивоима и међу свим генерацијама", рекао је Удовичић.

Удовичић се упознао са децом и младим спортистима ФК “Славија“ из Ковачице, коме је додељен комплет спортске опреме.
Приликом посете ОК “Славија“ из Црепаје додељен је комплет спортске опреме и реквизита ОШ “Сава Жебељан“, у којој одбојкашице и одбојкаши клуба тренирају.

Посета општини Алибунар започета је обиласком економско-трговинске школе “Доситеј Обрадовић“ и доделом комплета спортске опреме школи. Министар Удовичић је присуствовао и тренингу чланова КК “Будућност“ из Алибунара, а на крају данашње посете обишао ФК “Банат“ из Иланџе.

Током сусрета са представницима општина наглашена је и важност даљег унапредења положаја младих у том крају.

“Са поносом истичем да смо од 2014. године доделили 11 стипендија Фонда за младе таленте у Алибунару и 32 у Ковачици, и радићемо на томе да тај број убудуће буде и већи. Осим стипендијама, наставићемо и да кроз семинаре и радионице Канцеларија за младе још активније укључимо младе у друштвене токове и да им омогућимо услове за даље стручно усавршавање. Настављамо даље, отворено и одговорно са сарадњом у корист развоја спорта и наших младих, јер смо у истом тиму!“ закључио је Удовичић.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести