Уранци на Палићу, салашима и крај Тисе

ПАЛИЋ/КАЊИЖА: На северу Војводине по традицији Првомајски уранак је најатрактивнији и најпосећенији на Палићу, а пошто је претходне две године изостао због пандемије предстојећа празнична атмосфера потрајаће четири дана, од 30. априла до 3. маја.
1
Фото: М. Митровић

Крај Палића очекује се више десетина хиљада посетилаца за које су домаћини спремили богату туристичку и угоститељску понуду. 

Дуж обале Палићког језера у празничне дане биће вашарске понуде занатских производа и рукотоврина из домаће радиности, сувенира и гурманлука, а најмлађи имају прилику за забаву у највећем луна парку у Србији који ће се простирати на 11.000 квадратних метара.

Тимеа Триполски из ЈП „Парк Палић“ најавила је да ће се забавни, културни и спортски програм одвијати на неколико локација, а сва четири дана на Летелишту Палић биће панорамских летова паратрајком, параглајдерима, као и показни и тренинг летови. Зоолошки врт на Палићу ће за празник продужити радно време од 8 до 20 сати, да би прихватио што више посетилаца,  У северном Потисју по традицији најмасовније се празнује у излетиштима на обали реке Тисе и викенд насељима у Кањижи, Сенти, Ади, Молу и другим местима. У Сенти, где се вашари одржавају прве недеље у месецу, вашарска понуда ће допринети да љубитељи овог вида трговања не остану ускраћени и за Празник рада. 

На кањишком Штранду све је спремно за излетнике који ће у кампу „Тисин цвет“ и околини припремати специјалитете на роштиљу и у котлићима. Уранак се организује на Тандари салашу код Мартоноша, такође и другим салашима који поред гурманлука нуде добре услови за боравак, породична дружења, забаву и спортско рекреативне активности. 

М. Мр. 

Анонимни
01.05.2022 • 12:50
Слави се 1.мај на Тиси и у Новом Кнежевцу,Остојићеву...и у другим местима са банатске стране.
EUR/RSD 117.4055
Најновије вести