Уређују се атарски путеви око Суботице

СУБОТИЦА: Локална самоуправа у приоритете је уврстила помоћ сеоским срединама на подручју Суботице, у што обухватнијој мери.
Oranice Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У складу с ранијим обећањима ових дана актуелна је изградња атарских путева до настањених салаша и главних транзитних путева за пролазак пољопривредне механизације.

Радове на уређењу прве деонице атарских путева на територији Месне заједнице Мала Босна, обишли су градоначелник Суботице Богдан Лабан, директор Јавног предузећа за управљање путевима Предраг Радивојевић и технички директор „Екстра-ауто транспорта“ из Врбаса, фирме која изводи радове.

Атарски пут који се насипа дробљеним каменом је дуг 3.660 метара и широк три метра, а вредност радова је 7,5 милиона динара. Овај посао финансира се средствима из градског буџета.

- Ове деонице пута повезују велики број пољопривредних газдинстава. Локална самоуправа је имала слуха за апеле пољопривредника и становника из МЗ Мала Босна, Мишићево и Таванкут, и овај пример најбоље показује бригу локалне самоуправе о свим грађанима – нагласио је Богдан Лабан и подсетио да је у протеклом периоду изграђено више десетина километара атарских путева, али и улична расвета у руралним срединама где су покривени и атарски путеви на којима се налазе фарме и салаши.

Истичући значај који ова инвестиција има за становнике руралног дела града, Златко Габрић, мештанин засеока Мајур, захвалио је градоначелнику Лабану и локалној самоуправи јер је ово, како истиче, први пут након 40 година, да је реализовано повезивање Мајура са Малом Босном.

– Пут је значајан како за пољопривреду, тако и за бројне салаше на којима живе вишечлане породице  са децом – напомиње Габрић.

В. Х.

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести