Уручене награде најуспешнијим основцима и средњошколцима у Бечеју

БЕЧЕЈ: Иако образовне установе, због ванредних мера везаних за коронавирус Ковид – 19, нису имале уобичајени завршетак школске године, локална самоуправа у Бечеју организовала је традиционални пријем и наградила најуспешније матуранте основних и средњих школа.
1
Фото: Сузана Ђукић с ђацима генерације

За разлику од скупова оваквог формата ранијих година, када су средњошколци своју фешту имали у Градском позоришту, а основци у свечаној сали Градске куће, сада су оба узраста даривана у последње поменутом простору, па је разумљиво што је био тесан да прими све заинтересоване.

У име локалне самоуправе присутнима се обратила помоћник председника општине за образовање Сузана Ђукић, која је потом уручила признања „вуковцима“ и ученицима који су у појединим областима показали квалитет на разним ваннаставним активностима.

Актуелну школску годину с Вуковом дипломом завршило 74 матуранта, 46 основаца и 28 средњошколаца, односно 29 на српском у 17 на мађарском наставном језику у осмогодишњем, односно 22 на српском и шест на мађарском језику у средњошколском узрасту.

Највише је „вуковаца“ у ОШ „Север Ђуркић“, укупно 16 и то 11 на српском и пет на мађарском језику, у ОШ „Здравко Гложански“ их је 13 на српском, ОШ „Петерфи Шандор“ седам (1,6), ОШ „Светозар Марковић“ у Бачком Градишту пет (2,3), бечејској школи „Шаму Михаљ“ три (1,2) и истоименој у Бачком Петровом Селу два (1,1). Кад су средњошколци у питању, Гимназија има 11 „вуковаца“ (8,3), Техничка школа девет (8,1) и Економско-трговинска школа осам (6,2).

Најзад, ђаци генерације су посебно даривани, основци таблетима, а средњошколци лаптоповима. Таблете су добили Ноеми Ердег (Петефи Шандор), Жока Келер (Светозар Марковић - Бачко Градиште), Антонио Конц (Музичка школа „Петар Коњовић“), Давид Лапиш (Север Ђуркић), Кити Червењак (Шаму Михаљ – Бечеј), Милана Шево (Здравко Гложански) док ће накнадно бити уручен таблет ђаку генерације петровослеске школе, јер до свечаности у школи нису одлучили која ће од две ученице добити предност. Лаптопове су добили Душица Дошић (Економско-трговинска школа), Веселин Ердељан (Техничка школа), Ото Кулчар (ШОСО „Братство“) и Силард Тот (Гимназија).                            

В. Јанков

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести