Ускоро реконструкција установа социјалне заштите у Белој Цркви

БЕЛА ЦРКВА: Долазак страних инвеститора, реконструкција дома за децу и омладину "Вера Радивојевић“ и обнова Центра за социјални рад очекују општину Бела Црква у наредном периоду, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.
djordjevic
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Како је саопштило његово Министарство, он је током посете Белој Цркви рекао да је реконструкција Дома неопходна и да ће ресорно министарство пружити помоћ, али је напоменуо да је потребно и да општина конкурише за пројекте преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

''Деца које овде бораве заслужују, као и сва деца у нашој земљи, најбоље услове за живот, безбрижно одрастање и право на образовање, а ми ћемо помоћи у оквиру наше надлежности и могућности'', истакао је министар и додао да су деци потребни и нови рачунари и едукативне књиге.

Како је рекао, за јануар следеће године планирана је обнова дела Центра за социјални рад коју ће финансијски подржати ресорно министарство.

Ђорђевић је навео да велики број грађана у Белој Цркви користи социјалну помоћ и подвукао да је циљ да име се омогуће услови да раде и буду независни.

''Очекујемо долазак инвеститора, а зато је потребно и обучити грађане за адекватан рад. Желимо да помогнемо мештанима Беле Цркве у оквиру наших могућности и уложићемо максималне напоре да у томе и успемо”, рекао је министар.

Ђорђевић је честитао грађанима општине Бела Црква Митровдан, славу која се данас обележава.

EUR/RSD 117.5703
Најновије вести