УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ ЧОКА Акценат на младима, социјалним давањима, инфраструктури...

ЧОКА: Одборници СО Чока усвојили су буџет за 2024. годину у износу од близу 698 милиона динара, а који је у односу на овогодишњи увећан за готово 105 милиона динара.
а
Фото: Општина Чока

Како је објашњено буџет је формиран тако да се настави са свим видовима социјалног давања, са улагањем у предшколско и школско образовање, културу, здравство и месне заједнице. Када је реч о највећим инвестицијама у наредној години најзначајнија је свакако изградња моста на реци Златици у Падељу, коју финансира Покрајинска влада.

 Биће настављена изградња дечјих игралишта за шта је опредељено 15 милиона динара, док је за текуће поправке и одржавање улица у насељима посипањем струганог асфалта обезбеђено седам милиона динара. И у наредној години локална самоуправа ће уређивати атарске канале и путеве, а за ту намену је буџетом обезбеђено 47 милиона динара.

Када је реч о екологији буџетом су опредељена средства за санирање дивљих депонија са пољопривредног земљишта и биће улагано у зграде месних заједница у Санаду и Јазову, за ста је издвојено десет милиона динара, како би се побољшала енергетска ефикасност. Одборници су једногласно дали саглсност за приступање програма комесације у Остојићеву и Јазову, што ће у многоме допринети становницима ових насељених места.

Председница општине Чока Стана Ђембер навела је да ће бити настављена улагања у омладину, спорт, инфраструктуру у свим насељеним местима. 


Рекреативни комплекс у Црној Бари

Одборници су изгласали и одлуку о доношењу плана детаљне регулације туристичко- рекреативног комплекса у Црној Бари.

Сходно томе створен је плански основ за изградњу комплекса у оквиру којег ће бити изграђено и језгро за пецање и садржај ван подручја Црне Баре.


 - Упркос чињеници да смо мала локална самоуправа ове године смо успели да потпишемо уговор са Министарством грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре - казала је Стана Ђембер. -На лествици буџета Републике Србије, Чока се налази на врху када је реч о социјалним давањима, инвестицијама у школство и здравство, а то је показатељ да смо ми сервис грађана. Буџет је пре свега усмерен ка млађој генерацији, ка инфраструктури, и ка свему ономе што ће допринети бољем животу сваког нашег суграђанина. Настављамо са инвестицијама у културу, здравство, образовање, науку, удружења, младе и инвестирањем у таленте. Такође кроз пројекте и конкурсе наставићемо сарадњу са вишим нивоима власти.

По речима председника Скупштине општине Чока Тибора Олаја буџет је формиран рестриктивно, али и социјално одговорно. Олај је истакао да је буџет израђен тако да се не занемари ни један сегмент, да ће се наставити и улагање и подршку цивилним организацијама, удружењима, традиционалним верским организацијама и црквама, али и да је опредељена и подршка кроз субвенције за приватна предузећа и пољочуварске службе.

С.  Ковач

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести