Усвојен програм уређења и коришћења пољопривредног земљишта у Суботици

СУБОТИЦА: Одборници суботичке Скупштине града усвојили су Програм заштите, уређења и коришћења државног пољопривредног земљишта на територији ове локалне самоуправе.
su sednica
Фото: Град Суботица

Тренутно стање заштите и уређења, како је образложено, знатно већи број и опсежније мере и радове од предложених. Међутим, лимитиран износ средстава која се очекују за ове намене био је разлог да се утврде приоритети – изградња и одржавање канала за одводњавање, едукација, противградне мере, наводњавање и побољшање квалитета обрадивог пољопривредног земљишта.

Средства за ове намене обезбедиће се од накнаде за давање у закуп земљишта у државној својини и од накнаде за промену намене обрадивог пољопривредног земљишта. У оба случаја Граду припада 40 одсто од укупно остварених средстава. Очекивана средства од накнаде за промену намене обрадивог пољопривредног земљишта су милион динара, а планирана средства од закупа пољопривредног земљишта у државној својини по програму 2020. године износе 62,3 милиона динара. Тако ће у уређење моћи да се уложи укупно 63,3 милиона динара.       

М. Сћ

EUR/RSD 117.5644
Најновије вести