Вакцинација у општини Ковачица: Без заказивања на пунктовима у четири села

КОВАЧИЦА: Дом здравља Ковачица је поред рада вакцинационог пункта у овој установи у сарадњи са локалном самоуправом у четвртак организовао вакцинацију грађана без заказивања у Црепаји, Дебељачи, Падини и Уздину, док је за заинтересоване за вакцинацију из Самоша, Идвора и Путникова обезбеђен превоз до најближег вакциналног пункта.
kovacica dom zdravlja
Фото: Здравствена станица у Дебељачи, фото: М. Митровић

Без претходног заказивања вакцинација на пунктовима у Црепаји, Дебељачи, Падини и Уздину наставља се од уторка 13.априла, а  биће благовремено обавештени о томе вакцине ког произвођача ће бити доступне. 

У ковачичкој општини је до четвртка дато 5.604 доза вакцина, од чега којих су 3.237 грађана примили прву дозу, док је 2.367 примило и другу дозу вакцине. Др Александар Јеминовић из Дома здравља Ковачица констатује да се вакцинација континуирано одвија скоро три месеца и да је одзив јако добар и да су грађани врло заинтересовани.

Председник општине Јарослав Хрубик, који се вакцинисао у четвртак, рекао је да својим примером жели да грађане подстакне да дођу и вакцинишу се, поручивши им да се не плаше, јер вакцинација није болна и безопасна је, те да је уз поштовање свих мера једини начин да се сузбије пандемија. 

Према последњим подацима из ковид амбуланте Дома здравља Ковачица на територији ковачичке општине је 181 активан случај оболелих од коронавируса. Највише оболелих је у Падини 68, затим у Црепаји 45, Ковачици 34, Дебељачи 15, Самошу 7, Уздину 6, Идвору 6 док у Путникову нема активних случајева. 

М. Мр.

EUR/RSD 117.4015
Најновије вести