Више милиона за обнову школа у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Покрајинска влада и Град Зрењанин издвојили су ове школске године вишемилионске износе за улагања у школске објекте и инфрастуктуру, а у питању су улагања и давања мимо редовних.
ilustracija Foto: privatna arhiva
Фото: Приказ будућег уређеног дворишта школе Фото: приватна архива
На градском сајту наводи се да је реч о реконструкцији, адаптацији, санацији или инвестиционом одржавању школских објеката.
 
У основној школи "Јован Јовановић Змај", у зрењанинском насељу "Шумица" у току су обимни занатски радови на замени комплетне столарије и уградује се 144 нових прозора и пет улазних врата.
 
Град Зрењанин издвојио је за ту намену из буџета седам милиона динара.
 
Столарија у тој школи није обнављана од 1963. године, када је школска зграда и саграђена.
 
Након замене свих прозора и врата, планира се и уређење зидова учионица и ходника, као и фасаде.
 
Град је ове школске године средствима у износу од 1,4 милиона динара финансирао и радове на санацији комплетног спрата - поткровља у Економско-трговинској школи "Јован Трајковић".
 
Радови су изведени у четири уционице, једном кабинету и ходнику, а обухватили су санацију плафона, уз изолацију и спуштање плафона, замену електричних инсталација и расвете.
 
Техничка школа у Зрењанину богатија је за моторно возило - аутомобил марке "дачија сандеро" и то као ново наставно средство с обзиром да се ту школују кадрови за занимања у области саобраћаја.
 
За набавку возила издвојено је око 1,3 милиона динара, а користиће се за обуку техничара друмског саобраћаја.
 
У дечјем вртићу при меленачкој основној школи "Др Бошко Вребалов" извршена је замена два дотрајала гасна котла за нове, са зидним изводом, чиме су знатно побољшани услови боравка за више од сто малишана из највећег насељеног места на градској територији.
 
За ту намену је из градског буџета опредељено 300.000 динара.
 
Покрајинска влада је на основу конкурса Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице пре неколико дана определила 11,7 милиона динара за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације и инвестиционо одржавање објеката три основне и две средње школе на територији Града Зрењанина.
 
Највише средстава, 3,1 милион динара, добила је ЕГШ "Никола Тесла", за радове на фасади дела зграде школе, док ће Средња пољопривредна школа, средствима у износу од 2,9 милиона динара извршити адаптацију дела школске зграде.
 
Основна школа "Славко Родић" у Лазареву добила је три милиона динара за финансирање текућег одржавања санитарних чворова, ОШ "Соња Маринковић" искористиће 1,8 милиона динара за замену прозора, у оквиру друге фазе инвестиционог одржавања, док је ОШ "Серво Михаљ" опредељено 860.000 динара за одржавање објекта спортске сале.
EUR/RSD 117.5814
Најновије вести