Вртић у Ченти први пут добио јаслену групу

ЧЕНТА: У дечјем вртићу у Ченти опремљен је нови простор и по први пут је у овом селу отворена јаслена узрасна група.
Град Зрењанин
Фото: Град Зрењанин

Комплетно су опремљени нова учионица, хол и санитарни чвор у вртићу, који функциониште при Основној школи „Бранко Радичевић“ у Ченти, а у новом простору ће боравити близу двадесет малишана најмлађег узраста, од једне до три године, о којима брину две васпитачице.

Обданиште у Ченти је, иначе, једно од 14 сеоских вртића на територији града Зрењанина у којима су отворене или ће тек почети са радом нове јаслене или вртићке групе, у оквиру мера популационе политике које локална самоуправа спроводи у сарадњи с Министарством за бригу о породици и демографију.

- Мере популационе политике које Град Зрењанин спроводи у последњих неколико година доста су унапређене. Поменућу само да смо отворили два нова дечја вртића у граду и захваљујући томе немамо листе чекања за упис у нашу предшколску установу. Када су у питању села, у плану је да отворимо укупно 14 нових вртићких и јаслених група – рекао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура који је, заједно са својим замеником Сашом Сантовцем, обишао вртић у Ченти.

Салапура је додао да је градска власт у протеклом периоду, а посебно ове године, издвајала велика средства намењена бољем функционисању основних школа, и да су у наредном периоду у плану и радови у школи у Ченти.

-Конкретно, говоримо о побољшању система грејања, јер се школа греје на мазут. У току је процес гасификације овог села и верујем да ћемо већ од наредног полугодишта котао на мазут заменити плинским котлом – нагласио је Салапура.

Директор ОШ “Бранко Радичевић” Златко Булић казао је да је отварање нове групе у вртићу посебно значајно за родитеље који су запослени, а који су до сада били приморани да децу узраста од једне до три године воде у вртиће у општини Опово или неким београдским општинама.

- До сада су у нашем вртићу функционисале средња и припремно-предшколска група.

Сада, решењем надлежног покрајинског секретаријата, имамо одобрење за узрасне групе комплетно од једне године па све до поласка у школу - истакао је Булић. 

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести