Завршни радови на гасификацији у Ченти, следе Орловат и Томаш

ЗРЕЊАНИН: У Ченти су у току завршни радови на гасификацији, а за сада је урађено више од 90 одсто прикључака на дистрибутивну гасну мрежу.
gasovod
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Гасификација је завршена у Белом Блату, Книћанину и Тарашу, а након завршетка радова у Ченти, механизација се сели у Орловат и Томашевац, наводи се у саопштењу Града Зрењанина.

Ова капитална инвестиција за Град Зрењанин подразумева улагање више од 14 милиона евра у гасну инфраструктуру након 30 година, уз изградњу више од 300 километара нове гасне мреже, кажу у Граду.

Ова инвестиција се реализује на основу тројног уговора који су потписали Град Зрењанин, Јавно предузеће "Србијагас" и фирма "Бобар Бешка" из Новог Сада.

Предмет уговора је пословно-техничка сарадња на гасификацији насељених места на територији Зрењанина која до сада нису била прикључена на дистрибутивну мрежу.

При томе је "Србијагас" страна која је укључена као дистрибутер и испоручилац природног гаса и оператер транспортног и дистрибутивног система, подсећа се у саопштењу и наводи да је одлуком Скупштине града Зрењанина усвојен програм гасификације и одлучено о избору стратешког партнера.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести