Животно дело и пројекат године за зрењанинске кустоскиње

ЗРЕЊАНИН: Кустоскиње Народног музеја Зрењанин Рајка Грубић и Оливера Скоко добиле су два признања на свечаној скупштини Музејског друштва Србије. Рајка Грубић је добила награду за животно дело, док је награду за пројекат године добила изложба под називом „Мерак ми је“ Оливере Скоко.
zrenjanin centar
Фото: Dnevnik.rs

Рајка Грубић у Народном музеју Зрењанин ради од 1983. године као етнолог и иза себе има велики број стручних радова, изложби, пројеката, учешћа на стручним скуповима. Ауторка је бројних самосталних изложби.

– Срећна сам што сам провела један диван радни век у Народном музеју Зрењанин и што сам радила са три генерације колега које сам дочекала и испратила. Срећна сам и што сам сарађивала са бројним колегама из других музеја. Волела сам свој посао, уживала у њему и резултати су видни. Хвала вам на овој награди – обратила се Рајка Грубић учесницима свечане скупштине Музејског друштва Србије.

Изложбу „Мерак ми је – Хедонизам у делима из Збирке ликовне уметности Народног музеја Зрењанин“ видело је преко 3.000 посетилаца током два и по месеца трајања. Организован је и богат пратећи програм.

– Заиста је велика част добити награду која носи име Михаила Валтровића и велика одговорност за све оно што ћу покушати да у свом радном веку пружим. Оно што могу да издвојим да ми је значило у раду на овој изложби јесте искорак из сопствене установе и привилегија да будем у контакту са колегама из других музеја који су били велика помоћ, поред колега из мог музеја. Велика је част што је комисија препознала мој рад. Ово су тренуци који могу да пруже велику мотивацију за убудуће – изјавила је Оливера Скоко.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3896
Најновије вести