ЗР: Настављени радови у Малој Америци

ЗРЕЊАНИН: Пет месеци након несрећног догађаја, када је погинуо један радник ЈКП „Водовод и канализација“, настављени су радови на фекалној канализационој мрежи у зрењанинском насељу „Мала Америка“.
Nastavljeni radovi u Maloj Americi  Foto: VIK Zrenjanin
Фото: Настављени радови у Малој Америци  Фото: ВИК Зрењанин

Подсетимо, радник Л. И. је погинуо 27. априла, у улици Стевице Јовановића, када се на њега обрушила земља док се налазио у каналу. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је два дана након несреће саопштило да је приликом надзора утврђено да послодавац није поставио подграду на градилишту.

Тиме је, како је наведено у саопштењу, послодавац прекршио одредбе Закона о безбедности и здрављу на раду и Правилника о заштити на раду при извођењу грађевинских радова. Инспектор рада је одмах усменим решењем забранио рад на градилишту на коме се догодила смртна повреда на раду. У међувремену, инспекција рада је поднела кривичну пријаву против два одговорна лица на градилишту, јер при извођењу радова нису поступили по прописима из области безбедности и здравља.

После овог трагичног догађаја стали су сви радови на месту погибије радника, али су настављени ове недеље. Радови се, иначе, спроводе како би се унапредио систем прикупљања и одвођења отпадних вода у насељу Мала Америка.

- Радови на канализационој мрежи започети су средином децембра 2019. године и прекинути су након несрећног случаја који се догодио на градилишту. Сада су се стекли сви услови да радови буду настављени. Планирано је да они, уколико не дође до непланираних ситуација, буду завршени за 20 радних дана – истиче руководилац Службе информисања и пословних комуникација у ЈКП „Водовод и канализација“ из Зрењанина Синиша Гајин.

Радови обухватају замену канализационих цеви и изградњу нових канализационих шахтова у улицама Стевице Јовановића и Ђорђа Стратимировића. То се чини са циљем да се отклони постојећа хаварија на фекалној канализационој мрежи, спречи спорадично изливање отпадних вода и омогући њихово несметано прикупљање и одвођење на територији целог насеља.

-Због потребе извођења радова, а у складу са њиховом динамиком, доћи ће до затварања поменутих улица за саобраћај. Тренутно је за саобраћај затворена улица Стевице Јовановића, од улаза у улицу Раде Кончара до улице Ђорђа Стратимировића. Место извођења радова обележено је одговарајућом саобраћајном сигнализацијом, а саобраћај ће се одвијати алтернативним правцима – наводи Гајин.

        Ж. Б.

 

 

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести