Зрењанин: Траже се возачи и продавци

ЗРЕЊАНИН: Најтраженија занимања на зрењанинском тржишту рада у првој половини ове године су возачи, продавци, магационери, комерцијалисти, оператери у производњи и радници на паковању у различитим делатностима, објавила је зрењанинска филијала Националне службе за запошљавање (НСЗ). Били су тражени и радници у области машинства (бравари, машинбравари, заваривачи), електротехничари, електроинсталатери, електромонтери, помоћни радници у кухињи и геронтодомаћице.
zrenjanin centar
Фото: Dnevnik.rs

- Послодавци се континуирано обраћају нашој служби за услугу посредовања у запошљавању. Док је прошле године епидемија утицала на одређене промене у потражњи на тржишту рада, у првој половини 2021. била је већа потражња за профилима који поседују стручна знања и који су и у редовним околностима нешто траженији - кажу за „Дневник“ у Националној служби за запошљавање у Зрењанину и додају да се у првих шест месеци са евиденције запослило 2.540 лица.

Кроз међурегионално посредовање, за рад на локацијама у Србији, били су тражени бравари, монтери, оператери у производњи, електричари, водоинсталатери, грађевински и угоститељски радници. За рад у Словенији били су тражени заваривачи, зидари, лимари, кровопокривачи, месари, столари-монтери и возачи теретних возила.

У зрењанинској филијали Националне службе за запошљавање кажу да је у првој половини године субвенције за самозапошљавање, односно за покретање приватног посла, у средњем Банату користило 25 особа.

- Финансијска подршка преко програма за ново запошљавање из категорије теже запошљивих омогућила је да се запосли 27 лица. Од тога је девет особа са инвалидитетом -  наводе у НСЗ.

Преко програма субвенција за особе са инвалидитетом без радног искуства запослено је осам особа са евиденције незапослених. И ове године теже запошљива незапослена лица су имала приоритет при укључивању у активне мере запошљавања, потврдили су у НСЗ.    

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести