Зрењанин у новој верзији програма "Гугл Земља"

ЗРЕЊАНИН: У ажурираном издању једног од најпопуларнијег интернет програма „Гугл Земља”, које је постављено у последњим данима минуле године, поглед на Зрењанин из ваздуха нуди многе нове детаље и промене у односу на претходну верзију..
1
Фото: Google Earth/Obilaznica 2023.

 Верзија „Гугл Земља 2023”, доступна корисницима представља град у реалном времену, односно приказује садашњи изглед Зрењанина, а промене у односу на претходну верзију највидљивије су на снимцима комплекса „Линглонга”, трасе обилазнице и градилишта стамбених и пословних објеката широм града и у оквиру индустријских зона

Фото: Google Earth/obilaznica 2021.

Импресивни комплекс „Линглонга” из ваздуха даје слику производних хала завршених у највећем делу и нуди занимљиво поређење овог простора од скоро стотину хектара са другим деловима града. У приказу исте апликације од пре само нешто више од годину дана, овде је још увек махом градилиште на нивоу тла. 

Фото: Google Earth/Linglong 2023.

Упадљива је и траса обновљеног магистралног пута кроз град, са проширењима у зонама појединих раскрсница, изведеним током прошле године. Део обилазнице који је, у претходној верзији програма, био у изградњи, сада је јасно видљив као завршен, са новим мостом и кружном раскрсницом у Првомајској улици.

На снимцима се види и нестанак старог „Шинвоза”, код болнице, али и појава нових производних погона у индустријским зонама „Југоисток” и „Багљаш”.

Фото: Google Earth/Linglong 2021

Највише промена види се на градилиштима стамбених зграда, од којих су најприметније у улицама Гундулићевој, Жарка Зрењанина, Коче Коларова, Тоше Јовановића, Петефијевој...

Осим сагледавања читаве планете из ваздуха, кроз прецизне 3Д макете градова, најкорисније примене програма „Гугл Земља” јесу могућност одређивања оптималне путање и мерење растојања између било које две тачке, мерење површина, увид у ГПС податке за неку тачку, добијање шире информације о локацији  и друге.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести