Зрењанинци без воде од вечерас у 23 до сутра ујутро у 7 сати

ЗРЕЊАНИН: Од вечерас у 23 сата до сутра ујутру у 7 сати часова Зрењанинци ће бити без воде, саопштила је "Група Зилио", наводећи да је разлог изузетно велика потрошња воде у време полицијског часа која је довела до смањења притиска у водоводу.
Fabrika vode u Zrenjaninu Foto: zrenjanin.rs
Фото: Фабрика воде у Зрењанину Фото: zrenjanin.rs

Обустава дистрибуције води неопходна је како би се повећао капацитет производње и повећао притисак, саопштила је "Група Зилио", а пренела је РТВ на свом сајту.

Истовремено ЈКП "Водовод и канализација" и Град Зрењанин најављују да ће покренути поступак за укидање забране употребе воде за пиће.

У саопштењу "Група Зилио" истиче да је упркос тешкој ситуацији насталој због пандемије корона вируса, технолошки процес пречишћавања питке воде за потребе Града Зрењанина у потпуности стабилизован и да су резултати анализа последњих 10 дана показали да је третирана вода, хемијски и микробиолошки у складу са Правилником о хигијенској исправности воде за пиће.

"Водовод и канализација" и Град Зрењанин покренуће поступак за укидање забране употребе воде за пиће, посебно имајући у виду да су најновије анализе хемијске и микробилошке исправности воде за пиће у градској водоводној мрежи такође показале резултате квалитета воде сагласног важећем Правилнику.

Надамо се да ће грађане, обрадовати чињеница да у градској водоводној мрежи имају здраву и питку воду, захваљујући удруженим напорима запослених у Градској управи, ЈКП "Водовод и канализација" и инвеститора, уз несебичну помоћ кабинета премијерке и запослених у Заводу за јавно здравље Зрењанин, наведено је у саопштењу.

Мизантроп
08.04.2020 • 20:11
Изеш вест. Ушао сам у кућу пре пола сата да стигнем да се истуширам, јад оно већ нема воде!!! Ако је у 19, онда нашишите у 19, а не 23. Како сад овако каљав да спавам?
Zoran
09.04.2020 • 08:21
Sonic u 19h nestalo vode,Dana's u 8 h, Jos je nema,a pritiska u mrezi nema jos od letos,tako da je neistina apsolutna da je korona izazvala vecu potrosnju,hoce li iko odgovarati za ovaj kriminal da vodom za pice ?
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести