Зрењанински дом здравља тражи шест доктора медицине

ЗРЕЊАНИН: Дом здравља „Др Бошко Вребалов“ из Зрењанина расписао је конкурс за пријем нових лекара. У огласу се наводи да је, због повећаног обима посла, потребно шест доктора медицине, који би радили на одређено време, до шест месеци.
s
Фото: Youtube Printscreen

Руководство Дома здравља је пре извесног времена саопштило да, због недостатка људских ресурса, имају проблем да организују редован рад и вакцинацију против коронавируса која је у току и која ће потрајати.

-Доста лекара напустило је Дом здравља и отишло у веће центре, као што су Београд, Нови Сад и Ниш. Увек има лекара, али и медицинских сестара и техничара, који су на боловању, да ли због короне или других болести. У таквој ситуацији јако је тешко обезбедити редован рад у амбулантама и формирати екипе за вакцинацију. Поготово што имамо и вакцинацију у установама за смештај старих особа, где на терен иде трочлани тим. Недостатак који је сад већ хроничан решаваћемо унутрашњом прерасподелом и запошљавањем нових лекара - изјавио је в.д. директора Дома здравља „Др Бошко Вребалов“ др Здравко Ждрале.

А чак и да се сви незапослени лекари са евиденције зрењанинске филијале Националне службе за запошљавање одазову на конкурс Дома здравља, не би их било довољно. Наиме, према последњим подацима, на евиденцији незапослених налази се пет доктора медицине. На евиденцији је и по 15 медицинских сестара и техничара, који су у овом тренутку без посла.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3343
Најновије вести