ВЕЛИКА БРИТАНИЈА Човека ујео питон од три метра дужине

ЛОНДОН: Човека из Хемпшира у Енглеској ујео је питон дужине око три метра који се увукао у његову стаклену башту, змија се након тога повукла, а затим су је ухватиле екипе хитних служби.
1
Фото: pixabay.com

Роба Бирна је ујео мрежасти питон након што је ушао кроз прозор његове собе у селу Бишопстоук у Хемпширу, објавио је "Гардијан". Бирн (61), пензионисани радник гасне индустрије, рекао је да се питон повукао након што га је ујео и да су змију затим ухватиле екипе хитних служби. Бирн је рекао да је забринут јер размишља о томе да његова двогодишња унука не би преживела напад питона да је њу напао.

Истакао је да само потпуно неодговорни људи могу да пусте своје кућне љубимце змије да буду на слободи. Бирн је писао влади Велике Британије тражећи да уведе више контроле над питонима кућним љубимцима. О питону сада брину у Националном центру за заштиту рептила (НЦРВ) у Тонбриџу у Кенту.

Директор НЦРВ-а Крис Њуман рекао је да је веома необично за мрежасте питоне, који су пореклом из јужне и југоисточне Азије, да су на слободи у Великој Британији. Њуман је истакао да има много змија које су побегле, али да се веома ретко дешава да то буду мрежасти питони. Уколико се не јави власник, питон ће бити поново удомљен. Верује се да у Великој Британији има око три милиона змија које се држе као кућни љубимци.

Танјуг

EUR/RSD 117.2071
Најновије вести