overcast clouds
15°C
16.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2333
usd
104.514
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Једноставно, а савршено

КАД СЕ СПОЈЕ КАФА, ВАНИЛА И ЧОКОЛАДА! Овај сочни колач ће освојити сва ваша чула већ након првог залогаја (ВИДЕО)

16.05.2025. 16:26 16:36
Пише:
Извор:
Стил. Курир
колач
Фото: youtube prinstcrin

Слаткоћа овог дезерта савршено се слаже са многима омиљеним напитком - кафом.

Састојци:

За шећерни премаз:

о          100 г шећера

о          пола шоље воде

За бели слој:

 

о          4 јаја

о          300 мл млека

о          400 г кондензованог млека

о          1 кашичица екстракта ваниле

За чоколадни слој:

о          2 јаја

о          160 мл млека

о          6 кашичица уља

о          75 г шећера

о          6 кашика какао праха

о          250 г брашна

о          1 кашичица прашка за пециво

 Припрема:

Најпре направити шећерни прелив тако што ћете истопити шећер и додати му воду, те мешати док не постигнете одговарајући егзистенцију, а онда обложити калуп премазом.

Затим умутити састојке за бели слој колача и улити у калуп, а на крају промешати састојке за чоколадни део и сипати у плех са шећерним преливом и белим слојем.

Калуп ставити у плитак плех напуњен водом, прекрити фолијом и пећи на 180 Ц у рерни 90 минута.

Пријатно!

Извор:
Стил. Курир
Пише:
Пошаљите коментар