Једноставно, а савршено
КАД СЕ СПОЈЕ КАФА, ВАНИЛА И ЧОКОЛАДА! Овај сочни колач ће освојити сва ваша чула већ након првог залогаја (ВИДЕО)
Слаткоћа овог дезерта савршено се слаже са многима омиљеним напитком - кафом.
Састојци:
За шећерни премаз:
о 100 г шећера
о пола шоље воде
За бели слој:
о 4 јаја
о 300 мл млека
о 400 г кондензованог млека
о 1 кашичица екстракта ваниле
За чоколадни слој:
о 2 јаја
о 160 мл млека
о 6 кашичица уља
о 75 г шећера
о 6 кашика какао праха
о 250 г брашна
о 1 кашичица прашка за пециво
Припрема:
Најпре направити шећерни прелив тако што ћете истопити шећер и додати му воду, те мешати док не постигнете одговарајући егзистенцију, а онда обложити калуп премазом.
Затим умутити састојке за бели слој колача и улити у калуп, а на крају промешати састојке за чоколадни део и сипати у плех са шећерним преливом и белим слојем.
Калуп ставити у плитак плех напуњен водом, прекрити фолијом и пећи на 180 Ц у рерни 90 минута.
Пријатно!