ТРАГОМ ХУМАНОГ ГЕСТА МЛАДИХ „КАНАРИНАЦА“ С ДЕТЕЛИНАРЕ Срцем за опоравак мале Заре

Људи широке душе и великог срца не могу да остану равнодушни на несрећу других, ни у најближем окружењу, нити на најудаљенијем планетарном меридијану. Не могу да буду имуни на несреће других, изазване природним катастрофама, као ни на сиромаштво, болест или било какве проблеме са предзнаком друштвених неправди.
с
Фото: Покрајински секретаријат за спорт и омладину

Минулих дана, у новосадском насељу Детелинара, испратили смо по ко зна који пут организовану хуманитарну акцију, уз „цвркут канаринаца“, у организацији прволигаша РФК Нови Сад. Суграђанка Милица Бакић, задужена у клубу за друштвене активности и сарадњу са родитељима полазника клупске школе, заједно са истомишљеницима је осмислила, а покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста подржао хуманитарни турнир најмлађих. Приход од котизација и добровољних прилога и донација отишао је у фонд за помоћ девојчици Зари Урукало, која болује од синдрома кратког црева, а дијагностификовани су јој и церебрална парализа и хемипареза.

Фото: Покрајински секретаријат за спорт и омладину

У врло кратрком року на позив организатора одазвали су се руководиоци школа 20 клубова и приватних фудбалских школа за учешће у три старосне категорије дечака рођених 2013. 2014. и 2015. године. Уз клубове из Војводине, млади Новосађани су угостили и своје вршњаке из Лознице.

У име организатора и учесника тог племенитог догађаја, Баста је, приликом свечаног отварања турнира, позвао све људе добре воље да новчане прилоге за опоравак наше суграђанке Заре Урукало могу да донирају СМС поруком садржаја 169, на број 3800 или на рачун: 160-6000001718029-57.

Л. Б.з

 

Ана
20.09.2023 • 09:40
Свака част,мали "канаринци" !
EUR/RSD 117.1990
Најновије вести