ЛЕ: Реми Звезде за пут у Казахстан

Звезда је рутински оверила визу за наредну рунду квалификација за ЛЕ али се није прославила на Малти. После убедљивих београдских 3:0, црвено-бели су у реванш мечу против Флоријане изборили уз голеаду само реми - 3:3.
ricmond-boace
Фото: Tanjug

Иако су најављивали сигуран тријумф, очигледно превише опуштено су изабраници тренера Милојевића ушли у овај дуел па разлика у класи није резултирала очекиваном победом. Било како било Звезда ће у 2. коло на мегдан екипи Иртиша из Казахстана и то већ 13. јула.

Меч је одигран у лепом амбијенту на стадиону Хибернијанса у Паолу који је направило око 3000 гледалаца. Локални оркестар све време је подржавао домаћи тим, али имала је и Звезда подршку са трибина од стране педесетак делија који су допутовали из Београда.

Тренер Милојевић у односу на први дуел направио је само једну измену у саставу. Уместо Доналда који се већ преселио у Турску шансу је добио млади Урош Рачић. Флоријана је прилично нервозно ушла у сусрет што се видело по великом броју оштрих стартова. Али, Звезда је на време стигла до брзог вођства које је умањило амбиције Малтежана. Капитен Анђелковић у свом стилу послао је идеалан центаршут са леве стране, а на правом месту био је Боаћи који је лопту главом сместио у мрежу (13. минут).

Нису превише црвено-бели запињали, контролисали су и игру и резултат. Флоријана је могла до изједначења у 27. минуту, када је после неспоразума Савића и Фримпонга ударац Кабрала сјајно зауставио Манојловић.

Звезда је запретила преко Рикардиња у 38. минуту, односно нешто касније Срнића чији је ударац укротио голман Греч.

И онда је фудбал још једном показао своју непредвидиву ћуд. Индиспонирани Фримпонг је направио велику грешку, прекршај над једним од играча Флоријане за пенал. Писани је био прецизан са беле тачке па је резултат у 3. минуту судијске надокнаде времена изједначен.

Било је пуно узбуђења у другом полувремену. Умало да Флоријана у 53. минуту стигне и до вођства крај заиста изузетно конфузне Звездине одбране. Покушавали су домаћи на све начине да угрозе Манојловића, али онда је на сцену наступио расположени Боаћи у 70. минуту. Опет је центаршут упутио Анђелковић, Срнић је асистирао Боаћиу који је волеј ударцем донео ново вођство Звезди. У листу стрелаца уписао се и Милијаш који је шансу добио у 65. минуту. И када се чинило да је питање победника решено, опет је Звезда застала. Велики број грешака у дефанзиви казнили су најпре Вела у 78. минуту, а нешто касније и Варела који је изједначио резултат на 3:3. Пошто је претерао са радовањем зарадио је и црвени картон па је морао у свлачионицу. А деби на Малти неће по добром памтити ни Звездино појачање у овом прелазном року, Гобељић који је провео на терену само неколико минута и због преоштрог старта показан му је црвени картон.

З. Рангелов

Флоријана - Црвена звезда 3:3 (1:1)

МАЛТА: Стадион Хибернијанс, гледалаца 3.000, судија: Кизас (Грчка). Стрелци: Писани у 45+3 (из пенала), Вела у 78. и Варела у 84. за Флоријану, а Боаћи у 13. и 70. и Милијаш у 75. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Бонтанела, Вела, Писани (Флоријана). Црвени картони: Варела (Флоријана) и Гобељић (Црвена звезда).

ФЛОРИЈАНА: Греч 6, Писани 6, Пепе (Мејсон 6), Балдакино 6, Енерике 6, Најар 6, Борг 6, Зела 7 (Киеза), Фонтанела 6, Кабрал 7, Варела 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић 6, Стојковић 5, Фримпонг 5, Савић 5, Анђелковић 7, Рачић 6, Ле Талек 6, Срнић 7 (Илић), Рикардињо 6 (Гобељић), Милић 6 (Милијаш), Боаћи 8.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести