Терзић: Понудићу оставку

Након пораза од Вождовца и оставке тренера Божовића чини се да су темељи Црвене звезде добро уздрмани јер више не одлучују сами о својој судбини.
Zvezdan Terzic
Фото: FoNet

Уосталом, генерални директор шампиона Звездан Терзић искористио је прилику да на промоцији новог тренера Бошка Ђуровског сагледа актуелни тренутак клуба, преузме одговорност и најави своју оставку, коју ће ставити на сто пред чланове скупштине почетком јуна. 

- Сада је првенство коначно регуларно, барем у последња два дана. Свесни смо сви каква је била најпрљавија медијска хајка у режији Партизана.У стилу Звезда је државни пројекат, Терзић је мафијаш, да је Звезда све затворила... По оној народној - држите лопове, нас су покрали. У дербију. судија Данило Грујић није  искључио Леонарда, који је после тога дао гол. Није свирао фаул на голману, а то су кључне ствари које су решиле дерби. Послат је са јасним инструкцијама ко мора да добије утакмицу. И на Вождовцу нам у првом полувремену нису свирана два пенала- рекао је Терзић..   Не бежи први оперативац црвено- белих од могућности провере свог мандата.   

- Спреман сам да одем, али уздигнута чела због свега што сам урадио у Црвеној звезди. Поднећу извештај, а делегати ће одлучити. Спреман сам да одем из клуба. И већи од мене су одлазили. Сви ћемо једног дана отићи из Звезде. Радио сам искључиво у интересу клуба, а нисам сигуран да су и моји претходници тако радили. Докле год сам ту борићу се у Звездином интересу. Затекао сам клуб у колапсу а сада је на здравим ногама са преполовљеним дугом.  Уследио је осврт на потез тренера Божовића и најава борбе за оба трофеја до последњег секунда такмичења.  

- Звезда је 640 дана била прва на табели и после викенда пала на друго место, због чега је Божовић отишао и преузео одговорност на себе. Захвалио бих му се на свему што је урадио и на освојеној титули. Све је то део Звезде, најлепше је кад се побеђује. Као директор сносим велики део одговорности и спреман сам на све критике- подвукао је Терзић.

З. Рангелов

Ништа није немогуће 

На ужарену Звездину клупу сео је Бошко Ђуровски, (55) легендарни фудбалер овог клуба, који је пре десет година и као тренер освојио  дуплу круну.

- Дугујем велику захвалност Црвеној звезди, руководству и нашим навијачима на указаном поверењу. Ово је за мене велики изазов, али ја се тога не плашим. Ја сам Звездаш у срцу, моје срце је на стадиону и даћу све од себе да завршимо достојанствено ових пет утакмица. Не заборавите да треба да прођемо Чукарички у Купу. Никада се не радујем унапред- рекао је на промоцији Ђуровски.

Обавио је нови шеф разговор са бившим тренером Божовићем.  

- Био је веома коректан,  порука је да  екипи треба стрес како би освојили дуплу круну, јер он, као и ја, верује у то. Звезда мора да игра храбро до последњег минута, до последње утакмице. Црвена звезда је увек била моћна и морамо показати да смо и даље  јаки.

Позив Звезде га је изненадио. 

Био сам изненађен, али на први позив Терзића дошао сам на састанак. Нисам могао да одбијем овакву понуду. Звезда се не одбија, дужан сам кад год могу да помогнем клубу. Не само ја, него сви остали који су оставили срце на овом терену.

Договор о сарадњи је краткорочан, до краја сезоне. 

Уговор нисам потписао. Звезда ме је звала. Остајем пет утакмица, за касније ћемо видети. Биће скупштина. Ја се надам и моја девиза је да ништа није немогуће. Кад завршимо овај посао, онда ћемо даље разговарати.       

Партизан има три бода вишка три кола пре краја првенства и створена је атмосфера да се Звезда опростила од титуле.

- То је типично за балканско поднебље. Све се предвиђа, све се унапред зна, али ништа се пре краја не зна. Морамо да добијемо све утакмице, да вратимо наду публици, па ћемо подвући црту.

  У уторак Звезду очекује реванш дуел полуфинала Купа против Чукаричког у којем треба и формално оверити визу за финале.

- Добро познајем играче. Нисам их баш често гледао, али сам у последње време интензивније пратио утакмице. Имам сараднике који су у клубу који ће бити од велике помоћи код анализе играче.   Наравно, желимо нову победу и наставак борбе за трофеј- казао је Бошко Ђуровски.

З. Рангелов

У уторак са Чукаричким

Реванш меч полуфинала Купа између Црвене звезде и Чукаричког на програму је у уторак од 16 сати, на стадиону Рајко Митић. Први сусрет завршен је победом Црвене звезде 4:1, па је реванш, реално гледајући, само формалност.

- Наше је да покушамо и да се надамо чуду и да оставимо што бољи утисак на Звездином стадиону - рекао је првотимац Чукаричког Саша Јовановић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести