Суперкуп: Први трофеј Пазарцима (видео)

Одбојкаши Новог Пазара освојили су први овосезонски трофеј пошто су у сусрету Суперкупа савладали актуелног шампиона Војводину НС семе.
Novi Pazar/OSS
Фото: OSS

Новосађани су повели, али више од тога нису могли против искусније екипе из Новог Пазара која је искористила предност домаћег терена и својих навијача.

Почетак меча припао је домаћину који је сервисима Вукашиновића повео 6:2, али су Новосађани брзо ухватили прикључак после сервиса Стевановића (9:9). На обавезни одмор отишли су Новопазарци вођством од 12:9,  пошто су искористиле контре. Водили су домаћи, али су одржавали Вошу у игри многобројним грешкама. Треба истаћи и Стевана Симића који је корстио сваку шансу.  Мало по мало, црвено-бели су топили заостатак и нови егал изборили у завршници (20:20), а потом су на сцену ступили Кујунџић и Мехић и донели гостима сет лопту. Хамзагић је у неколико наврата био успешан, али је актуелни шампион одиграо боље у завршници, а на трећој сет лопти заблистао је Вучичевић, изблокирао Вукашиновића за вођство.

У другом сету играло се дуго поен за поен, блистао је Хамзагић, а госте су у игри одржавао тандем Кујунџић – Мехић. Први су се на два поена вишка одвојили Новопазарци и то на оабвезном одмору (12:10). Вучићевић је снажним сервисима вратио изједначење (13:13), али је с неколико добрих потеза Даца довео домаћина до осетније предности (20:16) коју је Нови Пазар преко Хамзагића преточио у изједначење.

После изједначеног почетка, поново се домаћин први одлепио у трећем сету, а у главним улогама били су Радосављевић са два аса и Даца с два блока, што је било довољно за 11:7. Реаговао је Османкач тајм-аутом и изменом дизача (Радовић уместо Тодоровића), али то није помогло. Две грешке домаћина, те блок Вучићевића и ас сервис Кујунџића вратиле су неизвесност (18:17), а касније је повео гост 20:19 блоком Мехића. Ипак, грешка Радовића и пролаз Хамзагића вратили су домаћину предност, а преко Поломца искористили су трећу сет лопту. .

Исти сценарио виђен је у наставку, Нови Пазар је преко Хамзагића и Вукашиновића држао контролу, а домаћин се поново одлепио на осетнију разлику средином сета (15:10). Више су домаћи ризиковали са сервиса и то им се исплатило, а Војводина је безуспешно покушавала да се врати резултатски. Примакли су се Новосађани блоком Мехића на три поена заостатка, али је то било мало да се уздрма разиграни домаћин.

М. Р.

Нови ПазарВојводина НС семе 3:1 (26:28, 25:21, 25:23, 25:21)

НОВИ ПАЗАР: Хала Пендик, гледалаца: 1.200, судије: Градински (Београд), Лазаревић (Шабац).

НОВИ ПАЗАР: Вукашиновић 19, Сретеновић, Поломац 8, Затрић, Даца 7, Зуковић (л), Божовић, Радосављевић 12, Симић, Вилимановић 4, Преушевић, Хамзагић 18.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Вучићевић 12, Станковић 1, Стевановић 9, Вемић, Наранчић, Кујунџић 15, Пековић (л), Мехић 15, Радовић, Тодоровић, Перић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести