Одржан Трофеј Новог Сада у таргет спринту

НОВИ САД: У Новом Саду одржан је трећи „Трофеј Новог Сада“ у таргет спринту, који је први пут имао и међународни  карактер, а српски такмичари остварили су две победе - Милана Симић била је најуспешнија међу сениоркама, а Марио Домоњи међу јуниорима.
Target sprint
Фото: Grad Novi Sad

Такмичење, које организује Спортски клуб Биатлон, окупило је на градском стрелишту у Новом Саду стрелце-тркаче из 10 клубова, по пет из Србије и Мађарске, који су се надметали у појединачној конкуренцији и у микс штафетном такмичењу у сениорској  и у јуниорској категорији.

„Српски такмичари су остварили две победе, Милана Симић (Биатлон) је била најуспешнија међу сениоркама, а Марио Домоњи (Јединство) међу јуниорима. По догорову тренера, тимови у миксу су били различито комбиновани, а Домоњи је  у пару са Мађарицом Мирелом Вашаш тријумфовао у јуниорском миксу“, наводи се у саопштењу из Стрељачког савеза Србије и додаје да су Симићева и Домоњи били трећи у сениорском штафетном миксу.

У конкуренцији је, додају, било 25 такмичара, а међу њима и осморо учесника Првог светског првенства у таргет спринту, недавно одржаног у немачком Зулу.

Фото: Grad Novi Sad

„Таргет спринт састоји се од крос трчања на 1.200 метара (3 круга по 400 м) и гађања ваздушном пушком на дистанци од 10 метара. После првог и другог круга такмичар излази на ватрену линију и наставља да трчи тек када погоди свих пет поља на мети“, објашњавају организатори, те подсећају да је Међународна стрељачка федерација (ИС СФ) дисциплину таргет спринт установила 2013. године.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести