Суперкуп: Црвена звезда савладала Војводину

Рукометаши Црвене звезде освојили су Суперкуп Србије, први овосезонски домаћи трофеј, савладавши актуелног шампиона Војводину после боље игре у другом полувремену, а посебно у самој завршници утакмице.
Rukomet
Фото: Dnevnik.rs

Новосађани су контролисали највећи део сусрета, али  брзоплетост и грешке, одвела их је у пораз против великог ривала.

Актуелни шампион се у првом полувремену базирао на игру бекова, повукао је Надовеза, а испратили су га Остојић и Јовановић, док је у редовима Београђана једини расположени био Дејан Бабић. Воша је највећу предност имала у голману Перовићу који је најзаслужнији за вођство Новосађана на великом одмору (14:12).

Почетком другог половремена, севнули су пројектили Јовановића и актуелни шампион је доша до највишег вођства (16:12) које је само кратко задржао јер је Звезда експресно узвратила са играчем више и вратила се на прихватљива два гола минуса. Поново је виђена боља игра Новосађана, активирао се Трипковић и држао предност (20:17), али је тада уследио период слабе игре и Звезда је преокренула серијом 4:0 те први пут повела (21:20).

У неизвесној завршници, Београђане је у игри држао тандем Бабића, а искусни Вучковић је преузео одговорност у редовима шампиона, али је ипак морала да одлучи сама завршница. У последњи минут се ушло с предношћу Звезде (25:24), Воша је покушавала, али није имала среће и у последњим секундама је шут Остојића, под недосуђеним фаулом, завршио поред гола за велику радост београдских црвено-белих.

М. Р.

Војводина – Црвена звезда 24:25 (14:12)

АРАНЂЕЛОВАЦ: Хала СЦ “Шумадија”, гледалаца:300, судије: Боричић и Драшковић (Београд). Седмерци: Војводина 4(3), Црвена звезда 2(2). Искучења: Војводина 10, Црвена звезда 12 минута.

ВОЈВОДИНА: Јандрић, Перовић (12 одбрана), Јелић, Милић, Чагаљ, Остојић 1, Перовић, Стојановић 3(2), Надовеза 2, Јовановић 8 (1), Вучковић 4, Ратковић 1, Трифковић 3, Станковић, Бојанић, Грозданић 1, Радовић 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић (1 одбрана), Љубеновић (седмерац), Пејчиновић (3 одбране), Шотић 1, Мошић 3, А. Бабић 4(2), Љубојевић 2, Блечић, Палевић, Пешић 4, Љубеновић, Бугариновић, Милосављевић 2, Матичић 1, Мандић 2, Д. Бабић 6, Радисављевић.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести