паркови

Нови Сад ПРВА УРБАНА МИНИ ШУМА садиће се у Новом Саду Стручњаци са ПМФ-а одабрали двориште ОШ „Душан Радовић”
Стручњаци са Департмана за биологију и екологију Природно – математичког факултета Универзитета у Новом Саду, дошли су на идеју увођења концепта мини шума, са циљем унапређења стања животне средине на територији Града, заштите природних вредности и ублажавања климатских промена.
Магазин / Занимљивости НЕМА ВИШЕ СЛИКА ДЕЦЕ НА ПОНИЈУ Активисти за права животиња интервенисали у Паризу
Париз ће забранити јахање понија у својим јавним парковима од 2025. године, а одлука је уследила после кампање активиста за права животиња који упозоравају да се с понијима лоше поступа.
Photo
Нови Сад ДУНАВСКИ ПАРК ОД ДАНАС БЕЗБЕДАН ЗА ПОСЕТИОЦЕ, а ево шта нас је јутрос изненадило (ФОТО)
НОВИ САД: Јавно комунално предузеће „Градско зеленило” досад је имало укупно 2.910 интервенција и евидентирало 2.746 оборених стабала. Мејлом и телефоном се јавило 4.030 грађана након што су елементарне непогоде у јулу изазвале велику материјалну штету у многим местима у широм Републике Србије, у чему је Град Нови Сад међу градовима који је највише страдао.
Photo
Нови Сад ПЛАН ЗА ВИШЕ ЗЕЛЕНИЛА У НОВОМ САДУ Нови парк код Спенса на скоро два хектара
НОВИ САД: Нови Сад ће добити још зеленила, на месту некадашњег Дино парка код Спенса изградиће се нови парк.  Уређивање и опремање тренутно запуштеног простора, поред отворених базена финасира АП Војводина, те је на рачун Града већ је пребачено 200 милиона динара. С одабраним извођачима ће бити закључен уговор на период од 600 дана, што значи да би у том року требало да буду завршени сви радови.
Photo
Нови Сад НЕВРЕМЕ ЗАТВАРА СВЕ ПАРКОВЕ У ГРАДУ Екипе Зеленила ће радити даноноћно да што пре уклоне последице ОРКАНСКЕ ОЛУЈЕ
НОВИ САД: Орканска олуја, која је синоћ поново погодила Нови Сад, поломила је и ишчупала велики број стабала дрвећа у дрворедима и градским парковима, а због санације последица штете сви градски паркови биће затворени за посетиоце док се не уклони оборено и поломљено дрвеће, саопштило је новосадско Градско зеленило.
Photo
Војводина У МОЛУ ОФОРМЉЕН ПТИЧЈИ ПАРК КРАЈ ТИСЕ, пернати лепотани и веверице радо прихватили нови дом
Како би оплеменили запуштени терен обрастао дивљим зеленилом, који се простире на површини од два хектара у близини обале Тисе куда је некада пролазила скела у насељу Мол, чланови Удружење за заштиту животне средине „Зелентарка” из тог насеља су, заједно са волонтерима и донаторима успели да раскрче терен, поврате плодност земљишта, сачувају оно највредније, а уз то и засаде нове биљке.
Photo
Нови Сад Детелинара, Лимани, Ново насеље, Грбавица: Зеленило на 25 локација ТРЕТИРАЛО ДРВЕЋЕ ПРОТИВ БИЉНИХ ВАШИ
НОВИ САД: У готово свим квартовима и парковима на територији Новог Сада радници Градског зеленила третирају дрвеће против биљних ваши.
Нови Сад Парк између Новог насеља и Детелинаре и даље нема име
Најмлађи парк у нашем граду, који се налази између Детелинаре и Новог насеља, улепшава наш град већ годину дана.
Photo
Нови Сад Почело велико јесење улепшавање новосадских паркова
НОВИ САД: У новом парку између Новог насеља и Детелинаре ЈКП "Градско зеленило" је започело садњу 12.400 садница цвећа.
Нови Сад Новосађани желе више зелених оаза
Колико су и зашто важни градски паркови и зелени простори на туристичким дестинацијама, била је тема трибине која је одржана на Департману за математику и информатику Природно - математичког факултета у Новом Саду.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести