И ОВЕ ГОДИНЕ ЖАБАЉСКИ УСЕВИ ЗАШТИЋЕНИ ОД КРАЂА За шест година број пријава сведен готово на минимум

ЖАБАЉ: Општина Жабаљ шесту годину заредом организује чување атара на преко 30.000 хектара, конкретно заштиту пољопривредних усева на својој територији, у сарадњи са пољопривредницима.
1
Фото: Б. Рашић

У протекле две године све трошкове сноси локална самоуправа. Том приликом, председник Општине Жабаљ Урош Радановић обишао је атаре на подручју општине Жабаљ, заједно са представницима агенције која је задужена за надзор и чување истих.

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић рекао је да се показала велика потреба за том активношћу, посебно у јесењем периоду када се интезивирају крађе у атару општине Жабаљ.

У претходним годинама овај модел чувања показао се као успешан и наравно тако настављамо и у текућој години. На почетку је било више од 800 пријава, а последње године око 40, што показује ефикасност ове акције. Само заједничким радом можемо сачувати наше атаре“, подвукао је Радановић.

Фото: Б. Рашић

Представници агенције истакли су да имају одличну сарадњу са локалном полицијом, ватрогасцима и пољочуварима. Такође су нагласили да су пожари један од главних проблема и да од њих такође страда доста усева, па су апеловали на суграђане да буду савесни и по том питању.

Локална самоуправа ће наставити и убудуће да иницира активности ове врсте, а уз помоћ полиције и професионалне агенције за заштиту, атари ће у јесењем периоду бити потпуно обезбеђени, а пољопривредници растерећени страха од крађе својих усева. Акција сваке године почиње почетком септембра, односно у Госпођинцима од јуна, јер се повртарски производи беру раније, а траје док постоји потреба за њом, односно док пољопривредници не оберу плодове свог рада.

М. Рашић

Mestanin
20.09.2023 • 11:52
Svaka cast , ali jos jedna sugestija.
Zasto se Stara Tisa kod Curuga ne svrtsa pod istu zastitu. Pustaju se mreze i krade riba , a isto tako znamo koliko kupaca pa samim tim i dece boravi na vodi
EUR/RSD 117.2071
Најновије вести