Александровац: Предложено затварање вртића и школа

АЛЕКСАНДРОВАЦ:На данашњој ванредној седници Штаба за ванредне ситуације којом је председавао Дејан Марковић, заменик председника општине Александровац донете су нове мере општинског штаба.
korona pregled, Dom zdravlja Novi Sad
Фото: Дом здравља Нови Сад

Предложено је да Дечја установа "Наша радост" не ради до 15. децембра, као и основне школе до IV разреда које су до сада радиле, пређу на онлајн наставу.

Ове установе су у обавези да се консултују са својим надлежним министарством које доноси крајњу одлуку, преноси РТС.

Такође, донета је одлука да две пијаце, бувља и сточна, неће радити 11. и 18. децембра, док ће зелена пијаца радити уз појачану контролу и све мере предострожности.

Закључено је да је ситуација на подручју општине Александровац крајње озбиљна, може се рећи критична са бројем заражених и да су донете мере из крајње нужде како би се смањио ризик од заразе и сачувало здравље грађана.

У крушевачкој болници из Александровца је тренутно 50 особа, три особе су критично, али највећи проблем је што сваког дана има по неколико нових хоспитализованих особа.

Само последњих седам дана преминуло је више лица са подручја општине од последица вируса. Укупан број оболелих је 985, данас 48 новозаражених.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести